Dezlegați-l

“Duceţi-vă în satul dinaintea voastră. Când veţi intra în el, veţi găsi un măgăruş legat, pe care n-a încălecat nimeni niciodată: dezlegaţi-l, şi aduceţi-Mi-l. Dacă vă va întreba cineva: “Pentru ce-l dezlegaţi?” să-i spuneţi aşa: “Pentru că Domnul are trebuinţă de el.” (Luca 19:30-31)

 

dezlegSuntem în prag de sărbătoare. Floriile anului 2015 bat la ușă. Amintirea intrării Domnului Isus în Ierusalim rămâne o lecție și o provocare pentru urmașii Mântuitorului. Ce sărbătoare! Câtă bucurie și cât entuziasm. Flori împreună cu ramuri din copaci și haine erau aruncate în calea măgărușului pe care călătorea Fiul lui Dumnezeu, iar uralele și osanalele răsunau până departe. Dar în timp ce mulțimea jubila și se bucura El, Regele avea lacrimi în ochi. Sărbătoarea lor nu era identică cu a Lui. Ei așteptau un împărat care avea să-I elibereze de sub jugul roman. El a venit însa, să-i elibereze de sub domnia lui Satan. De aici diferența. Cu toate acestea intrarea Mântuitorului în Ierusalim a rămas un eveniment memorabil înscris în paginile Scripturii mai mult decât o cronică demnă de luat în seamă. Iată de ce în această meditație ne gândim să privim la valorile pe care Domnul Isus le folosește pentru a declanșa sărbătoarea. Ca să existe sărbătoare adevărată Domnul are trebuință de:


Read the rest of this entry »

Voi tămădui țara

“Dacă poporul Meu peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga, şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele, – îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul, şi-i voi tămădui ţara.” (2Cr.7:14)

TAMADUIIstoria consemnează perioade în care o națiune trece prin situații de urgență. Crize de tot felul, catastrofe și dezastre naturale, războaie și vești de războaie. Exact ceea ce se întâmplă în aceste zile peste tot în lume. Oamenii se uită neputincioși la oameni și așteaptă izbăvire de la guvern, președinte, parlament sau alte autorități responsabile să facă ordine. Iar aceștia nu sunt capabili decât în parte să rezolve problemele cu care se confruntă societatea. Ce este de făcut? Iată cum vede Dumnezeu situațiile dificile în care ajunge o națiune. Ele se întâmplă: Pentru că au părăsit pe Domnul, Dumnezeul părinţilor lor … pentru că s-au alipit de alţi dumnezei, s-au închinat înaintea lor şi le-au slujit; iată de ce a trimis peste ei toate aceste rele.” (2Cr.7:22). Aceasta este adevărată cauză a lucrurilor; de aici pleacă totul. Relația cu Dumnezeu s-a stricat și a fost înlocuită cu dumnezei falși, iar închinarea adevărată cu una păgână. Oamenii au doar o religie dar nu mai au relație. Poartă un nume dar nu se vede viață. Au liturghia dar nu mai au credința. Soluția nu este la guvern și la președinție, nici la biserică sau la slujitorii altarelor sau amvoanelor ci la poporul lui Dumnezeu. El promite că va aduce din nou binecuvântare și prosperitate într-o națiune și va tămădui țara dacă poporul Lui va înțelege câteva  lucruri:


Read the rest of this entry »

Rugăciunea celui neprihănit

“Mare putere are rugăciunea  fierbinte a celui neprihănit.” (Iacov 5:16)

 “Doamne, învaţă-ne să ne rugăm.” (Luca 11:1)

neprihanitUn om al lui Dumnezeu mărturisea despre o biserică următoarele: ”dacă vrei să vezi cât este de populară biserica, du-te la slujba de duminică dimineața; dacă vrei să vezi cât de apreciat este păstorul, mergi duminică după masă, iar dacă vrei să vezi cât de popular este Isus, mergi la timpul de rugăciune.” Marele om al rugăciunii, Fratele Liviu Olah definește rugăciunea în următorii termeni: ”Sunt convins că ceea ce este energia nucleară în lumea materială este rugăciunea în lumea spirituală. Prin rugăciune apăsăm pe butoanele Cerului făcând cu efect jertfa Domnului Isus pentru miliardele de oameni de pe glob.” (Daniel Ștefan – Despre rugăciune). Lansez câteva întrebări care aș dori să te pună pe gânduri și să te facă să te întorci în ”camera de sus”:1)Crezi într-adevăr că rugăciunea este o putere? 2)Dacă DA – este rugăciunea cea mai mare putere din câte există sub Soare? 3)Poate oare rugăciunea să pună în mișcare mâna care conduce Universul? Mă rog să devii un ”războinic în rugăciune” și pentru asta te provoc să ai răbdare și să urmărești împreună cu mine cum arată rugăciunea celui neprihănit.


Read the rest of this entry »

Întâlnirea de la fântână

” Acolo se afla fântâna lui Iacov. Isus, ostenit de călătorie, şedea lângă fântână. Era cam pe la ceasul al şaselea. A venit o femeie din Samaria să scoată apă. “Dă-Mi să beau”, i-a zis Isus.” (Ioan 4:6-7)

intalnireaAstăzi suntem provocați să călătorim prin Samaria și să facem un popas la fântâna lui Iacov. Într-o zi toridă acesta este locul cel mai potrivit pentru odihnă și înviorare înainte de a porni mai departe. Ocazie tare favorabilă ca Dumnezeu să te surprindă cu prezența Lui. Femeia care venise în miez de zi să scoată apă era tare împovărată și nu dorea să fie văzută de alții.  Purta probleme grele în sufletul ei dar tocmai în asemenea moment se întâmplă neprevăzutul: drumul vieții ei se intersectează cu cel al Domnului Isus și totul se schimbă în bine pentru tot restul vieții. Atât pentru ea cât și pentru comunitatea din care făcea parte. Întâlnirea de la fântână poate fi și momentul de cotitură din viața ta. Trudit și împovărat, apăsat și chinuit, singur și fără speranță Domnul Isus așteaptă să vii la întâlnire. Poetul spune și  de ce: …  purtat-a pe umerii Săi povara lumii / El poate lua chiar acum povara ta.” Simplu: vii cu povara și pleci liber. În ce constă intervenția Fiului lui Dumnezeu la această întâlnire?


Read the rest of this entry »