Convenția de la Marea Tiberiadei

“Veniţi după Mine, şi vă voi face pescari de oameni.” (Matei 4:19).

”Tu vino după Mine!” (Ioan 21:22)

confPrimul weekend din Septembrie marchează în calendar Labor Day sau Ziua Muncii. Este un weekend lung în care oamenii călătoresc. Pentru pocăiții români din America și Canada este vremea convențiilor. Atât creștinii baptiști, cât și cei penticostali se adună timp de 3 zile să se închine lui Dumnezeu și să aibă părtășie unii cu alții. Este un timp benefic atât pentru trup, cât și pentru suflet. Se deapănă amintiri, se întâmplă surprize plăcute și au loc întâlniri cu ființe dragi pe care nu le-ai văzut de mult timp. Dar cel mai important lucru este că pocăiții sunt provocați la sfințire și trezire și la un timp de reflecție și rededicare pentru Dumnezeu și lucrarea Lui. Dacă mergi la convenție și ești sincer, timpul acela va fi un câștig adevărat. Vă invit să urmărim o secvență pe care am numit-o ”Convenția de la Marea Tiberiadei.” Este vorba de întâlnirea pe care Domnul Isus a avut-o cu ucenicii după o noapte de pescuit când s-au întors cu barca goală. Ce i-a învățat și cum le-a direcționat El viața reprezintă principii care rămân valabile cât va străluci Soarele pe cer. Întrucât la orice convenție se discută despre slujire, haideți să vedem câteva din valorile slujirii adevărate.


Read the rest of this entry »

Când apa este amară

”Au ajuns la Mara; dar n-au putut să bea apă din Mara, pentru că era amară. De aceea locul acela a fost numit Mara (Amărăciune). Poporul a cârtit împotriva lui Moise, zicând: “Ce avem să bem?” Moise a strigat către Domnul; şi. Domnul i-a arătat un lemn, pe care l-a aruncat în apă. Şi apa s-a făcut dulce. Acolo a dat Domnul poporului legi şi porunci, şi acolo l-a pus la încercare.” (Exod 15:23-25)

 

apamarÎn dimineața când am început să scriu meditația parcă totul a mers pe dos. Mesaje și telefoane din alte părți ale lumii mă anunțau despre situații urgente de sănătate și îmi cereau să stau de vorbă și să mă rog cu frații mei. Situații de criză în toate compartimentele vieții ne invadează existența și încearcă să ne tulbure liniștea. Privind în plan global se pare că lumea întreagă a scăpat de sub control. Războaie și vești de războaie, foamete și ciumă, cutremure de pământ și inundații sunt prezente nonstop în emisiunile de știri. Ce atitudine manifestăm în asemenea situații? Cum ne comportăm ”când se surpă temeliile?” Astăzi ne oprim la un pasaj din cartea Exodul pentru a înțelege felul în care putem rezista și supraviețui în situații de criză. Evreii eliberați din robie au trecut prin Marea Roșie și au ajuns la Mara dorind să bea apă. Era apă destulă dar era amară. Poporul și-a pierdut răbdarea și a început să strige și să cârtească împotriva lui Moise. Cum acționează el ca să evite criza? Ce putem învăța din experiența lui Moise? Care sunt pașii necesari pe care trebuie să-i facem și să gestionăm asemenea situații după voia lui Dumnezeu?


Read the rest of this entry »