Cum vorbește Dumnezeu

”Dumnezeu vorbeşte însă, când într-un fel, când într-altul. dar omul nu ia seama.”

(Iov 33:14)

“Aşa vorbeşte Domnul :  “Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde; şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti.” (Ieremia 33:2-3)

 
telefonPrin creație omul a devenit prietenul lui Dumnezeu; obiectul dragostei Lui. Stăpânul Universului avea nevoie să comunice cu cineva și a ales să facă acest lucru întâlnindu-se în răcoarea zilei cu omul pe care L-a creat. Prin păcat omul a întors spatele lui Dumnezeu însă El n-a renunțat să-l caute. Întreaga Scriptură este istoria omului care fuge de Creatorul lui și a unui Dumnezeu care aleargă după el plin de dragoste și afecțiune.  De sute de ori găsim pe paginile Scripturii expresia ”Așa vorbește Domnul” sau ”Dumnezeu vorbește” ca semn că El nu și-a abandonat creatura și n-a renunțat la scopul de a-l face fericit pe om. Oare astăzi mai vorbește Dumnezeu? Dacă DA cum o face? Sunt multe răspunsuri la această întrebare în Biblie. Alegem astăzi varianta cea mai simplă de înțelegere a  comunicării cu Domnul. Iată ce propune Tatăl unor copii care sunt răzvrătiți dar se află în nevoie disperată de El:
 

Read the rest of this entry »

Strigătul ultimei șanse

 ”Când strigă un nenorocit, Domnul aude, şi-l scapă din toate necazurile lui.” (Ps.34:6)

”Fiul lui Timeu, Bartimeu, un cerşetor orb, şedea jos lângă drum, şi cerea de milă. El a auzit că trece Isus din Nazaret, şi a început să strige: “Isuse, Fiul lui David, ai milă de mine!” …  Şi Isus i-a zis: “Du-te, credinţa ta te-a mântuit.” Îndată orbul şi-a căpătat vederea, şi a mers pe drum după Isus.” (Marcu 10:46-52)

 

The Blind BeggarNu de mult am scris într-o meditație despre ”Adevărata libertate” fiind consternat de faptul că miliarde de oameni sunt sclavi și nu realizează că pot să trăiască liberi. Într-o lume în care  toţi au păcătuit, şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu,”  iar ”plata păcatului este moartea”(Rom.3:23, 6:23) singura posibilitate de a scăpa din ghearele păcatului și morții este la Dumnezeu. În gândurile care urmează vă invit să descifrăm mărturia unuia care a înțeles și a dorit să devină un om  liber. A profitat de ultima șansă a vieții lui și a reușit. Este vorba de Bartimeu din Ierihon. Creșetor și orb. Avea însă auzul foarte ascuțit și a început să strige când a înțeles că pe drumul acela trece Isus. Trecea pentru ultima dată. Urechea fină a Mântuitorului a auzit strigătul disperat al cerșetorului nevăzător și s-a oprit. Ce s-a întâmplat este istorie. Evanghelistul relatează evenimentul creionând  trei tablouri:


Read the rest of this entry »