Când se surpă temeliile

“Şi când se surpă temeliile, ce ar putea să mai facă cel neprihănit? Domnul este în Templul Lui cel sfânt, Domnul Îşi are scaunul de domnie în ceruri. Ochii Lui privesc, şi pleoapele Lui cercetează pe fiii oamenilor.” (Ps.11:3-4)

temeliiTrăim vremuri când temeliile se surpă. Un avion cu 290 de pasageri este doborât de teroriști și oameni nevinovați mor, iar familiile lor rămân nemângâiate. Israelul, poporul lui Dumnezeu este în război cu alți teroriști. Mor oameni și aici. Boli și foamete, inundații și cutremure, droguri și crime fără număr, corupție și mizerie – sunt câteva piese care compun ”puzzle”-ul evenimentelor cu care ne confruntăm zilnic. În adunări s-a răcit dragostea și se proclamă un mesaj diluat care să-i împace pe oameni ca să nu plece. Despre sfințire nu se mai aude, iar rugăciunea și postul ca și mod de viață se practică tot mai rar. Spectacole inspirate de Hollywood se numesc închinare, iar divorțul, avortul și căsătoriile între persoane de același sex sunt acceptate ca stări normale inclusiv în mediul creștin. Temeliile se surpă, atât în societate, cât și în biserică și familie. Vremurile sfârșitului bat la ușă, iar fecioarele par să fi ațipit. Ne apropiem de ”miezul nopții,” iar  riscul este să vină Mirele și  noi să nu fim gata. Se clatină fundamentul! Cum se comportă cel neprihănit în vremuri ca acestea?


Read the rest of this entry »

Cum vorbește Dumnezeu

”Dumnezeu vorbeşte însă, când într-un fel, când într-altul. dar omul nu ia seama.”

(Iov 33:14)

“Aşa vorbeşte Domnul :  “Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde; şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti.” (Ieremia 33:2-3)

 
telefonPrin creație omul a devenit prietenul lui Dumnezeu; obiectul dragostei Lui. Stăpânul Universului avea nevoie să comunice cu cineva și a ales să facă acest lucru întâlnindu-se în răcoarea zilei cu omul pe care L-a creat. Prin păcat omul a întors spatele lui Dumnezeu însă El n-a renunțat să-l caute. Întreaga Scriptură este istoria omului care fuge de Creatorul lui și a unui Dumnezeu care aleargă după el plin de dragoste și afecțiune.  De sute de ori găsim pe paginile Scripturii expresia ”Așa vorbește Domnul” sau ”Dumnezeu vorbește” ca semn că El nu și-a abandonat creatura și n-a renunțat la scopul de a-l face fericit pe om. Oare astăzi mai vorbește Dumnezeu? Dacă DA cum o face? Sunt multe răspunsuri la această întrebare în Biblie. Alegem astăzi varianta cea mai simplă de înțelegere a  comunicării cu Domnul. Iată ce propune Tatăl unor copii care sunt răzvrătiți dar se află în nevoie disperată de El:
 

Read the rest of this entry »