În voia minţii lor

”Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate …” (Rom.1:28)

mintiSfânta Scriptură nu face afirmații pe gratis nimănui. Ea este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire …” (2Tim.3:16). Iată de ce și cuvintele acestei meditații se vor însoțite de autoritatea Cuvântului lui Dumnezeu cu perspectiva că vor fi de folos cuiva. Este vorba de o categorie de oameni care:  ”n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor” iar El: ”i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite. “ (Rom.1:28). Despre ei Biblia afirmă că: Şi-au pierdut mintea … şi au înnebunit.” (Rom.1:4,22). Cine sunt acești oameni și ce ”macină” în mintea lor? Care este modul lor de viață și ce perspectivă au ei? Sunt câteva întrebări tulburătoare prounuțate într-un context complicat de faptul că vremurile sunt tot mai tulburi, iar Adevărul absolut este înlocuit cu adevărurile mărunte ale oamenilor. În asemenea circumstanțe ne rugăm ca lumina Cuvântului să aducă claritate în înțelegerea adevărată a lucrurilor. Privind la identitatea acestor personaje sumbre este vremea să te gândești bine la identitatea ta și să faci ajustările ce se impun.


Read more...

Cel ce vă dă Duhul

”Cel ce vă dă Duhul şi face minuni printre voi, le face oare prin faptele Legii sau prin auzirea credinţei?” (Gal.3:5)

În America tocmai am sărbătorit Pogorârea Duhului Sfânt (Mai, 15 2016) și am avut o zi în care Dumnezu ne-a dăruit un adevărat timp de Rusalii. Prezența Duhului Sfânt a fost atât de reală  în adunare încât ne-a ”atins” pe cei mai mulți. Promisiunea Domnului Isus s-a împlinit 100%. El a plecat la cer dar – așa cum a spus – a rugat pe Tatăl care a trimis ”un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac.” (Ioan 14:16). De mai bine de două mii de ani trăim în dispensația Duhului Sfânt și cel mai puternic argument al prezenței Lui în lume este existența Bisericii lui Isus Christos. Hulită, batjocorită, prigonită până la moarte, amenințată din toate părțile, Biserica – nu numai că nu a dispărut – ci merge biruitoare spre victoria finală. Stadionul Olimpic al veșniciei așteaptă festivitatea de premiere a celor care au rămas statornici până la capăt sub autoritatea Duhului Sfânt. Suntem pe ”ultima sută de metri” când alergarea devine tot mai grea. Întrebarea care se impune este: ”Cum să rămânem pe pista de alergare a veșniciei și să trecem cu bine linia de sosire, terminând victorioși cursa?” Simplu! Ascultând și împlinind instrucțiunile ”Celui ce dă Duhul” (Gal.3:5). Fii atent la:


Read more...

A plâns cu amar

”Şi Petru şi-a adus aminte de vorba, pe care i-o spusese Isus: “Înainte ca să cânte cocoşul, te vei lepăda de Mine de trei ori.” Şi a ieşit afară şi a plâns cu amar.” (Matei 26:75)

plansA fost sigur pe el. Atât de sigur încât i-a spus Mântuitorului că va muri pentru El: “Chiar dacă ar trebui să mor cu Tine, tot nu mă voi lepăda de Tine.” Şi toţi ucenicii au spus acelaşi lucru.” (Matei 26:35). Ca să dovedească și-a luat și sabia și a încercat să o folosească. Dar când a realizat că evenimentele la care era părtaș nu se derulau după scenariul imaginat de el a început să cedeze puțin câte puțin. Rămâne la distanță de Domnul Isus apoi intră în curtea marelui preot ca să vadă sfârșitul. Sfârșitul lui deoarece în final – în timp ce cocoșul cântă – a izbucnit în lacrimi amare și a plecat în noapte. Ce sumbru și  trist! Un titan de talia lui Petru ajunge să se lepede de Fiul lui Dumnezeu în fața slujincelor și a aprozilor de la curtea marelui preot. Cum se poate așa ceva: să începi extraordinar și să sfârșești lamentabil? Ce s-a întâmplat cu ucenicul înfocat care apărea drept ”purtător de cuvânt” al grupului? Creionăm câteva motive care aș dori să te pună pe gânduri și să te ajute să realizezi unde te afli în relația ta cu Domnul și ce trebuie să (nu) faci ca să lupți lupta cea bună a credinței și să termini cu bine alergarea. Nu de alta dar te așteaptă medalia olimpică în glorie și ar fi păcat să cedezi pe ultima sută de metri. Urmărește secvențele Scripturii și vei înțelege de ce.


Read more...

Mă voi întoarce

”Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi.”(Ioan 14:3)

”Aţi auzit că v-am spus: “Mă duc, şi Mă voi întoarce la voi.” (Ioan 14:28)

 

intoarceEra în Joia Mare. Ziua în care Fiul lui Dumnezeu avea să se confrunte cu cea mai grea problemă din Univers: păcatul întregii omeniri. Avea în față ucenicii speriați, trădarea lui Iuda și lepădarea lui Petru, marii preoți plini de ură și un Pilat  care nu știe ce să facă, Ghețimanii și Golgota. Toți erau tulburați; singurul care avea pace era El. Are tăria de caracter să le explice și să le spună:  ”Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu, şi aveţi credinţă în Mine. În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc.” Iar apoi continuă să-i asigure: Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi.” Ca să nu fie nici un lucru neclar el concluzionează: ”Ştiţi unde Mă duc, şi ştiţi şi calea într-acolo.” (Ioan 14:1-4). Acum, după ce cunoaștem deja totul, vă invit să rămânem lângă Cuvântul ce trebuie să se împlinească în zilele care urmează: ”Mă voi întoarce.” (Ioan 14:3). Cei care se încred în El suspină și tânjesc după ziua aceea când strigă: ”Isus, Isus și te-așteptăm / Cum crinii-așteaptă rouă, / Privind spre ceruri te chemăm / Cu mâinile-amândouă. / Treci peste anii viitori, / O, Mire drag și vină, / Ne du mai sus, mai sus de nori / În țara de lumină.” (C.Ev. #621). Fie ca și meditația aceasta să atingă inima ta în așa fel ca la sfârșit să-ți fie dor de Cer. Mântuitorul lumii se va întoarce fiindcă are motive foarte serioase să o facă.


Read more...