Puterea care transformă

” …  să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui” (Fil.3:10)

“Oare nu vă rătăciţi voi, din pricină că nu pricepeţi nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu?” (Marcu 12:24)

putereaÎn această meditație rămânem tot în atmosfera sărbătorii Învierii Domnului Isus. Trăim tare puțin pe acest pământ și nu ne gândim că viața ne este dăruită ca și un timp în care ne pregătim pentru veșnicie. Am afirmat într-o postare anterioară că o putere supranaturală necunoscută s-a manifestat mai presus de puterea romană, cea care deținea autoritatea supremă pe pământ în acel moment al istoriei, iar Domnul Isus cel pus într-un mormânt a înviat și este viu în vecii vecilor. Vă invit să privim la această putere despre care vorbește Scriptura și să înțelegem cum ne afectează. Toate puterile generate de mintea omului sunt în marea lor majoritate destructive. Au fost concepute cu scopul de a ține captivi oamenii și de a-i subjuga atât fizic, cât și psihic și moral. Cu totul altfel acționează puterea manifestată la învierea Domnului Isus. E puterea care aduce viață, regenerează ființa umană, eliberează și împlinește caracterul omului sincer, căutător după Adevăr. Iată de ce scopul vieții Apostolului Pavel este nimic mai mult decât:  ” … să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui” (Fil.3:10). Cum se manifestă această forță uriașă și ce spune Scriptura despre ea? Putem să o cunoaștem și să beneficiem de ea? Fii curios și urmărește mesajul în continuare. Ea – puterea – este:


Read the rest of this entry »

Nevoia de înviere

“Dar acum, Hristos a înviat din morţi, pârga celor adormiţi.”(1Cor.15:20)

nevoieNe-am amintit și în anul acesta (2015) de învierea Domnului Isus din morți. A fost sărbătoare și fast; cântări și mesaje provocatoare; mese încărcate și întâlniri cu prieteni și frați în casele noastre. Dar, deja a trecut. În țara în care locuiesc sărbătoarea ține doar o zi. Ce trist! Fiul lui Dumnezeu este viu 24/7 și cei mai mulți creștini iși amintesc de El doar odată pe an. El stă la dreapta Tatălui în glorie și este la dispoziția noastră ”nonstop” dar noi ne mulțumim să avem doar ”o zi de Paști.” De aici și criza din creștinismul zilelor noastre. Suntem săraci și ne chinuim pentru că încercăm să ne descurcăm ”pe cont propriu.” Doar când suntem puși ”la colț” de situații care depășesc orice intervenție umană apelăm şi la Domnul Isus. Ca la roata de rezervă de la mașină. Adevărul este că avem trebuință de învierea Lui (mai exact de persoana lui Isus Cel Înviat) la fel cum avem nevoie să respirăm aerul pentru organism. Confruntările urmașilor Săi din dimineața învierii ne ajută să înțelegem de ce avem nevoie de prezența Celui Înviat.


Read the rest of this entry »

Nu este aici. A înviat!

“Nu vă temeţi; căci ştiu că voi căutaţi pe Isus, care a fost răstignit. Nu este aici; a înviat, după cum zisese. Veniţi de vedeţi locul unde zăcea Domnul;” (Matei 28:5-6).

inviatSăptămâna Mare reprezintă un moment unic în istorie în care Fiul lui Dumnezeu a străbătut traseul durerii. A fost durere în sufletul Lui și a plâns în dimineața Floriilor. Dar a fost suferință și în trupul Lui, ajungând să fie bătut în cuie și cu trupul zdrobit,  răstignit pe o cruce între doi tâlhari. Ce trist! A trăit fără păcat și făcut numai bine dar în final a plătit prețul pentru păcatele noastre. A fost pus într-un mormânt de împrumut cu piatra sigilată și cu o gardă imperială păzind mormântul. S-a întâmplat că în liniștea nopții s-a cutremurat pământul și piatra sigilată a fost răsturnată. Soldații au fost surprinși de evenimentul supranatural și s-au speriat deoarece mormântul era pustiu. Isus dispăruse, iar ei trebuiau să plătească pentru asta. Cei apropiați Mântuitorului au sosit la mormânt fricoși și speriați. Au fost șocați să vadă că piatra a fost răsturnată, sigiliul rupt și soldații prăbușiți la pământ. La nedumerirea lor ”purtătorul de cuvânt” al cerului explică ce s-a întâmplat printr-un scurt buletin de știri: “Nu vă temeţi; căci ştiu că voi căutaţi pe Isus, care a fost răstignit. Nu este aici; a înviat, după cum zisese. Veniţi de vedeţi locul unde zăcea Domnul; (Matei 28:5-6). Iar Apostolul Pavel întărește acest adevăr cu detalii atunci când scrie că: a fost îngropat şi a înviat a treia zi, după Scripturi;” (1Cor.15:4). Întrebarea acestei meditații se impune de la sine: ”De ce a înviat Domnul?” Ca să înțelegem, haideți să urmărim câteva răspunsuri:


Read the rest of this entry »

Dezlegați-l

“Duceţi-vă în satul dinaintea voastră. Când veţi intra în el, veţi găsi un măgăruş legat, pe care n-a încălecat nimeni niciodată: dezlegaţi-l, şi aduceţi-Mi-l. Dacă vă va întreba cineva: “Pentru ce-l dezlegaţi?” să-i spuneţi aşa: “Pentru că Domnul are trebuinţă de el.” (Luca 19:30-31)

 

dezlegSuntem în prag de sărbătoare. Floriile anului 2015 bat la ușă. Amintirea intrării Domnului Isus în Ierusalim rămâne o lecție și o provocare pentru urmașii Mântuitorului. Ce sărbătoare! Câtă bucurie și cât entuziasm. Flori împreună cu ramuri din copaci și haine erau aruncate în calea măgărușului pe care călătorea Fiul lui Dumnezeu, iar uralele și osanalele răsunau până departe. Dar în timp ce mulțimea jubila și se bucura El, Regele avea lacrimi în ochi. Sărbătoarea lor nu era identică cu a Lui. Ei așteptau un împărat care avea să-I elibereze de sub jugul roman. El a venit însa, să-i elibereze de sub domnia lui Satan. De aici diferența. Cu toate acestea intrarea Mântuitorului în Ierusalim a rămas un eveniment memorabil înscris în paginile Scripturii mai mult decât o cronică demnă de luat în seamă. Iată de ce în această meditație ne gândim să privim la valorile pe care Domnul Isus le folosește pentru a declanșa sărbătoarea. Ca să existe sărbătoare adevărată Domnul are trebuință de:


Read the rest of this entry »