Strigătul Sodomei

”Domnul a zis: “Strigătul împotriva Sodomei şi Gomorei s-a mărit, şi păcatul lor într-adevăr este nespus de greu.” (Gen.18:20)

 ”A osândit El la pieire şi a prefăcut în cenuşă cetăţile Sodoma şi Gomora, ca să slujească de pildă celor ce vor trăi în nelegiuire.” (2 Petru 2:6)

strigatZiua de Vineri, 26 Iunie 2015 este cunoscută ca și Vinerea Neagră. În această zi Biserica Catolică a recunoscut statul Palestinian, iar teroriștii islamici au ucis zeci de persoane nevinovate în Franța, Kuweit și Tunisia. Dar cel mai tragic lucru din această zi a fost momentul când Curtea Supremă a S.U.A. a instituționalizat căsătoria dintre două persoane de același sex. În această zi numele acestei țări a fost schimbat în ”Sodoma și Gomora.” Un val de mâhnire și de mânie sfântă a cuprins întreaga țară. Slujitori ai lui Dumnezeu, congregații și oameni politici și-au manifestat nemulțumirea pe față și au luat atitudine în mod public fiind gata să plătească prețul. Viața și viitorul oamenilor din această țară nu vor mai fi la fel ca până acum. Nu trebuie să fi profet ca să înțelegi care va fi deznodământul. Problema este că tot ce se experimentează în această țară se exportă în lumea întreagă, iar România este printre primele țări care acceptă. Din câte știu legea aceasta este chiar acum pe masa Parlamentului de la București pentru aprobare. Sodoma și Gomora nu mai reprezintă doar o relatare biblică, ci un mod de viață care se extinde în fiecare zi. Un strigăt surd se aude tot mai puternic, ajungând până la noi. Dar și până la Dumnezeu. Este:


Read the rest of this entry »

De ce vă îngrijorați?

”De ce vă îngorijorați? (Matei 6:28)

”Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mâine … .” (Matei 6:34).

ingrijoratiÎn timp ce meditam la acest mesaj a sunat telefonul și cineva mi-a povestit despre un tânăr diagnosticat recent cu cancer, apoi mi-a cerut să ne rugăm. Ne-am rugat cu credința că Cel Prea Înalt rămâne credincios Cuvântului Său și am primit liniște și pace că El ascultă strigătul. Cum poți să trăiești ca și copil de Dumnezeu într-o lume care plutește în derivă, fără scop și fără final? Aceasta este întrebarea cu care vei fi confruntat în meditația ce urmează și care are drept scop să te ajute să nu ajungi sub sub puterea destructivă a stresului și depresiei și să trăiești cu adevărat liber atât din punct de vedere fizic și social, cât și spiritual. În cursul istoriei omenirea a fost confruntată cu aceleași probleme repetate periodic așa cum spune Eclesiastul că: ”Ce a fost, va mai fi, şi ce s-a făcut, se va mai face.” (Ecl.1:9). Crize de tot felul, stări limită, situații scăpate de sub control, vești care ne cutremură fac parte din peisajul cotidian al existenței noastre vremelnice. Ca și ființe umane suntem limitați în a înțelege și a suporta asemenea provocări. Ce-i de făcut totuși pentru a supraviețui și a trăi o viață cât de cât pașnică și liniștită? Ne poate ajuta cineva? Cu siguranță! Cuvântul lui Dumnezeu are răspuns pentru absolut orice confruntare și provocare la care suntem supuși pe acest pământ. Iată de ce vă invit să ne apropiem de Sfânta Scriptură într-o atitudine de smerenie și rugăciune și să aflăm răspunsul Dumnezeului Atotputernic și Veșnic la întrebarea acestei meditații, urmărind:


Read the rest of this entry »

Cum voi întâmpina pe Domnul?

“De aceea, preaiubiţilor, fiindcă aşteptaţi aceste lucruri, siliţi-vă să fiţi găsiţi înaintea Lui fără prihană, fără vină, şi în pace” (2Petru 3:14)

intampinaMeditația anterioară aducea în scenă întrebarea: ”Când vine Domnul?” Este sigur că vine și pentru că nu știm exact momentul,  cel mai bun lucru care-l poate face unul care-L așteaptă este să fie pregătit și să vegheze. Fie că vine ”seara, sau la miezul nopţii, sau la cântarea cocoşilor, sau dimineaţa(Marcu 13:35), fie că are alt plan suntem provocați să trăim în așa fel ca atunci când va veni să putem pleca împreună cu El în glorie. Dar ce trebuie să facem în mod concret ca să beneficiem de harul de a fi cu Mântuitorul veșnicia ]întreagă? Cuvântul lui Dumnezeu nu ne lasă în necunoștință și în nenumărate pasaje ne avertizează asupra felului (stării)  în care trebuie să fim găsiți la întâlnirea cu El. Astăzi ne oprim la mesajul Duhului Sfânt transmis prin Apostolul Petru și la atenționarea pe care o face urmașilor Mântuitorului: ”Preaiubiților, fiindcă aşteptaţi aceste lucruri, siliţi-vă să fiţi găsiţi înaintea Lui …” (2Petru 3:14). Cum? Adică în ce fel așteaptă Domnul să ne găsească în ziua când va reveni?


Read the rest of this entry »

Când vine Domnul?

”Iată că El vine pe nori. Şi orice ochi Îl va vedea …” (Apoc.1:7)

”Eu vin curând. Păstrează ce ai, ca nimeni să nu-ţi ia cununa.” (Apoc.3:11)

vineÎn anul 1994 am fost în vizită în America și l-am întâlnit pe Fratele Pitt Popovici. La despărțire mi-a dăruit o carte de aproape 500 de pagini foarte bine argumentată biblic în care mesajul era că Domnul Isus vine o singură dată la sfârșitul vremurilor. M-am străduit să înțeleg adevărul adevărat și cercetând am realizat că oamenii (creștinii) sunt împărțiți cu privire la acest eveniment având scenarii diferite, fiecare argumentând cu sute de versete biblice poziția pe care o susține. Se pare că toţi revendică adevărul dar în loc ca lucrurile să se clarifice și să se limpezească, oamenii sunt și mai încurcați în a cunoaște realitatea. Meditația de față nu-și propune o dispută care să abordeze interpretările teologice despre venirea Domnului Isus, ci se vrea o discuție și o provocare care să aibă drept efect o cercetare personală a celor ce urmăresc mesajul și o atitudine corectă față de întâlnirea cu Fiul lui Dumnezeu. ”Când vine Domnul?” – aceasta este întrebarea la care încearcă să răspundă mesajul în continuare. Ca să înțelegem răspunsul haideți să urmărim:


Read the rest of this entry »