Când vine norul

” … pe când se uitau ei la El, S-a înălţat la cer, şi un nor L-a ascuns din ochii lor.” (F.A. 1:9)

norSuntem în săptămâna când ne aducem aminte de Înălțarea Mântuitorului. Un eveniment major pentru urmașii Săi în așteptarea înălțării noastre. Trist este faptul  că cei mai mulți nu sunt interesați să aprofundeze implicațiile unui asemenea eveniment în viața personală și în familie dar mai ales în adunare. După înviere Domnul Isus I-a adunat  din nou pe ucenici, reușind să-i apropie de El într-o părtășie sinceră. Ei și-au recăpătat încrederea în Fiul lui Dumnezeu și au fost interesați să afle cât mai multe lucruri despre planul lui Dumnezeu pentru mântuirea rasei umane. De aceea a petrecut timpul ”… vorbind cu ei despre lucrurile privitoare la Împărăţia lui Dumnezeu.” (F.A. 1:3).  Într-o zi i-a invitat la plimbare pe Muntele Măslinilor și în timp ce discutau despre lucrurile Împărăției ”pe când se uitau ei la El, S-a înălţat la cer, şi un nor L-a ascuns din ochii lor.” (F.A. 1:9). Incredibil! Fără zgomotul asurzitor al motoarelor cu reacție și fără navetă spațială! Pur și simplu s-a ridicat la cer, împotriva legii gravitației, iar ucenicii au rămas încremeniți și ”stăteau cu ochii pironiţi spre cer.” (F.A.1:10). A fost nevoie de intervenția Cerului care a trimis doi mesageri să le explice adevărata stare de lucruri. Provocarea acestei meditații este marcată de întrebarea firească: ”Cum te comporți când vine norul?” De multe ori se face întuneric în miezul zilei, iar tu ești obligat de împrejurări să acționezi. Iată ce ar trebui să faci:

1. Cercetează Cuvântul! Întocmai ca la Înviere la fel și la Înălțare ucenicii au fost șocați de ceea ce s-a întâmplat. Nimic și nimeni nu a fost în stare să facă lumină și să explice  ceea ce s-a întâmplat decât Dumnezeu Însuși. Urmăriți ce s-a întâmplat după ce norul L-a ascuns pe Domnul Isus din privirea lor: ”… li s-au arătat doi bărbaţi îmbrăcaţi în alb, şi au zis: “Bărbaţi Galileeni, de ce staţi şi vă uitaţi spre cer? Acest Isus, care S-a înălţat la cer din mijlocul vostru, va veni în acelaşi fel cum L-aţi văzut mergând la cer.” (F.A.1:10-11). Dumnezeu transmite un mesaj direct prin cei doi mesageri cosmici. Asta-i soluția! Să nu iei decizii după mintea ta, ci să apelezi la Cuvântul lui Dumnezeu. Să înțelegi ce vrea El cu tine în încercarea care tocmai a venit în viața ta sau în familia ta. Exact cum a făcut Saul din Tars când, trântit la pământ de lumina orbitoare a întrebat: “Doamne, ce vrei să fac?”(F.A.9:6). Sau la fel cum ne îndeamnă poetul care, trecând prin încercări, mărturisește: ”Când ești în strâmtorare, / Când totu-n jur se năruie. / Când nu mai ai pe nimeni, / Aleargă la Isus” (#533; C. Ev.). Când treci prin situații limită și nu ști ce să faci adu-ți aminte ce spune omul lui Dumnezeu: Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele, şi o lumină pe cărarea mea.” (Ps.119:105). Suficient ca să nu te prăbușești și să rămâi în picioare. Poate chiar în aceste momente ești confruntat cu situații grele în viața ta. Ia Cartea și deschide-o! Roagă-te și cere Cuvânt care să-ți aducă liniște și pace în sufletul tău și să te ajute să treci cu bine prin încercări. Cel Prea Înalt – omniștient, omnipotent și omniprezent – îți va trimite mesajul cel mai potrivit la timpul cel mai potrivit  ca să rămâi în pace și să înțelegi rezolvarea cu adevărat.

2. Crede! A venit norul și L-a ascuns pe Domnul Isus din ochii lor. Ce-i de făcut când ni se pare că Domnul Isus a dispărut? Ucenicii au trăit alături de El în mod fizic timp de trei ani și jumătate dar începând cu înălțarea Lui la cer aveau să experimenteze un altfel de relație: trăirea prin credință. Așa cum spune și Scriptura că: ”cel neprihănit va trăi prin credinţa lui.” (Hab.2:4), deoarece Fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui!” (Evrei 11:6). Când vine norul, soarele nu dispare; el rămâne pe bolta cerului, numai că este ascuns privirilor noastre. Tot ce avem de făcut este să credem că el este acolo și să așteptăm ca norul să treacă pentru a ne bucura din nou de binefacerile lui. Exact cum relatează Scriptura în cartea lui Iov: ”Acum, fireşte, nu putem vedea lumina soarelui care străluceşte în dosul norilor, dar va trece un vânt şi-l va curăţi.” (Iov 37:21). Aici și acum intervine credința adevărată. Ea vede dincolo de nor; trece dincolo de nevăzut și înțelege lucrurile prin prisma lui Dumnezeu. Realizează că Dumnezeu există dar tocmai atunci când ni se pare că tace, El de fapt pregătește cea mai mare biruință. Așa este definită credința într-o traducere englezească: ”Credința dă substanță speranței noastre și ne face siguri de realitățile care nu se văd.” Ne face siguri și ne aduce pace în cele mai întunecate clipe ale existenței noastre. În 1990 medicii din Franța mi-au dat în scris că nu mai am nici o șansă să trăiesc. Astăzi (11 Mai, 2015) după aproape 25 de ani tocmai am fost la control și cardiologul s-a uitat la mine și a spus: ”tu ești un miracol.” Secretul care mă ține în viață este unul singur: ”A noastră credință are temelie, / Al Domnului cuvânt ce stă-n vecie; / Prin care ne-a descoperit mila Lui, / Dând pe Unicul Fiu al Său pentru noi.” (# 175; C.Ev.). Prietenul meu! Nu te speria când vine norul: cu cât este mai negru și mai amenințător, cu atât ploaia va fi mai bogată, iar Soarele va fi mai strălucitor.

3. Roagă-te! Intervenția mesagerilor cerești pune capăt situației prin care au trecut ucenicii în ziua înălțării. Ce a urmat este demn de reținut deoarece este o lecție pe care trebuie să și-o însușească orice urmaș al lui Christos: ”Atunci ei s-au întors în Ierusalim din muntele numit al Măslinilor … s-au suit în odaia de sus, unde stăteau de obicei. Toţi aceştia stăruiau cu un cuget în rugăciune şi în cereri, împreună cu femeile, şi cu Maria, mama lui Isus, şi cu fraţii Lui.” (F.A.1:12-14). Când vine norul aleargă la rugăciune. Întoarce-te în camera de sus și  caută părtășia sfinților în lumină. Acesta este locul biruinței. În camera de sus s-a pogorât Duhul Sfânt. Tot aici s-a născut biserica. Din locul acesta au început minunile, vindecările și eliberarea de duhuri. Șansa noastră ca să ne ducem viața în picioare este să ne-o trăim pe genunchi. Așa ne învață și Scriptura când scrie: ”Stăruiţi în rugăciune.” /Rom.12:12/ și ”Rugaţi-vă neîncetat.” /1Tes.5:17/. Ba, mai mult provocarea continuă: ”să vă îndeletniciţi cu postul şi cu rugăciunea.” (1Cor.7:5), adică acesta să vă fie modul de viață. De ce oare? Fiindcă ”Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.”(Iacov 5:16). Iată de ce una din cântările mele preferate spune așa: ”Privegheați și vă rugați într-una / Domnul vine în curând. / El ia pe ai Săi cu Sine-n slavă / Care-n rugi stau așteptând.” (# 606; C. Ev.). Cu o zi înainte de ”Mother’s Day” o soră din adunare a ajuns la spital în comă. Prin internet întreaga adunare a fot chemată să strige la Domnul în rugăciune. Duminică am primit mesajul că sora a ieșit din comă. Helloooo! Mai ești pe recepție? Nu există distanțe și nici granițe în rugăciune. Dumnezeul nostru este ”Specialist în imposibil” și ”Singurul care face minuni.” Poți conta pe cuvântul Lui. Dar nu uita că: ”orice lucru veţi cere, când vă rugaţi, să credeţi că l-aţi şi primit, şi-l veţi avea.” (Marcu 11:24). Fă așa și vei trăi minuni în viața ta.

RUGĂCIUNE

“Măreşte-ne credinţa!” (Luca 17:5)


6 Responses to “Când vine norul”

 1. Pop Ilie says:

  Fr.Mihai primul contact care l-am avut cu D-v, a fost la 12.07.09 la biserica de la Simeria, când am fost fotografiaţi, la Aniversarea a 10 ani de la inaugurarea clădirii, proiectată de mine. De atunci la diferite date şi biserici din America am ascultat pe Internet, îndemnul de a se ruga frăţietatea pentru sănătatea D-v şi Domnul a răspuns la timp, şi aţi ajuns un miracol! Din când în când urmâresc şi programele https://www.newliferomanianchurch.com/ şi vă văd foarte viguros şi plin de o bucurie sfântă. Toată cinctea şi onoarea este a Domnului. În 4.11.1980 am urcat cu pasul de la Nazaret la muntele Tabor de unde se consideră că Domnul s-a ridicat la Cer!

  • MIHAI SARBU says:

   Multumesc Frate Pop pentru cuvinte speciale si incurajari dintr-o inima sincera. Ce pot sa va spun? Inima mea lucreaza doar 20-25%. N-am cu ce sa ma laud. Totul este de la Domnul. Prin mila si indurarea Lui traiesc si slujesc. Asta este tot. Va iubesc si va imbratisez,

   Mihai Sarbu

 2. Magdalena says:

  Scump Frate Mihai
  Primule cuvinte pe care le-a spus mamica mea cind a iesit din coma au fost ” Praise The Lord”
  Am facut exact ceia ce recomandati in mesajul dumneavoastra Simbata noaptea desi mamica era in coma I-am
  Citit din Biblie prin telefon toate pasaje ei preferate si sora mea a pus telefonul pe speaker linga ureachea ei! Unul din versetele ei preferate Ps.139v.16 spune cum Domnul ne-a pregatit cite zile vom traii inainte de a fi fost una din ele! M-am rugat si am incurajat-o spiritual! Multumim de rugaciunii Domnul aude rugaciunea celui neprihanit! Praise The Lord
  Magdalena Symonds

 3. Peter Popa says:

  GOD BLESS YOU.

 4. MIHAI SARBU says:

  Sora Magdalen Draga,

  Cred ca Dumnezeu inca mai face minuni. Asta s-a intamplat cu Sora Cretu. Cand am chemat biserica la rugaciune cu gandul acesta am facut-o. El a onorat “grauntele de mustar.” O imbratisam pe mamica si continuam sa ne rugam.

  Cu dragoste sincera,

  Mihai & Any Sarbu

 5. MIHAI SARBU says:

  Sora Magdalena Draga,

  Cred ca Dumnezeu inca mai face minuni. Asta s-a intamplat cu Sora Cretu. Cand am chemat biserica la rugaciune cu gandul acesta am facut-o. AM crezut ca El este “specialist in imposibil! Iar El a onorat “grauntele de mustar.” O imbratisam pe mamica si continuam sa ne rugam.

  Cu dragoste sincera,

  Mihai & Any Sarbu

Leave a Reply

^