Cel ce vine va veni și nu va zăbovi

“Încă puţină, foarte puţină vreme”, şi “Cel ce vine va veni, şi nu va zăbovi.” (Evrei 10:37)

”Eu vin curând.” (Apoc.3:11, 22:12,20)

 

celcevineZilele pe care le trăim sunt zile neobișnuite. Fiecare zi mărturisește tot mai clar că “Cel ce vine va veni, şi nu va zăbovi.” (Evrei 10:37). Știrile de la radio, TV și social media confirmă acest adevăr. Politicienii și nu numai se grăbesc, parcă să-l aducă în scenă pe Satana cât mai repede și să nu i se mai închine folosind doar o statuie. Lepădarea de credință ia forme vizibile; închinarea adevărată este înlocuită cu forme de gen Hollywood, iar Evanghelia este diluată ca să fie pe placul tuturor. În loc să caute ca adunările să fie pline de Duh Sfânt, predicatorii caută ca ele să fie pline de oameni. Ba, mai mult: sodomiții sunt invitați și bine veniți în adunările sfinților. Înțelegem că răbdarea lui Dumnezeu este la capăt și că ceva trebuie să se întâmple. Suntem în anul 2015 la sfârșitul verii și: “NASA confirmă! ASTEROIDUL de PATRU kilometri va lovi PĂMÂNTUL între 15-25 septembrie 2015!”(știreademâine.ro). Poți să citești Scriptura având Biblia într-o mână și ziarul în cealaltă ca să vezi cum profețiile cu privire le vremea sfârșitului se împlinesc sub ochii noștri. Mai mult, ”Poștașul” veșniciei vine cu telegrama care ne reamintește că: ”Eu vin curând.” (Apoc.3:11). Dar nu vă speriați! Haideți să ”disecăm” acest mesaj și să urmărim ce ne descoperă el. 

1. Numele Lui: EU.” Nu orice ”eu” ci unul cu E mare. În traducere acest pronume personal unic înseamnă Isus Christos. ”Isus a fost menționat în textul grec al evangheliilor ca Ιησούς Χριστός, în transcriere latină Iesus Christus. Prenumele vechi evreiesc este Ieșua (arhaic Iehoșua), care înseamnă ”Iehova mântuiește”. Pe de altă parte, forma grecească Χριστoς, Hristós, este o traducere a ebraicului ”Mașiach”(de unde și Mesia), care înseamnă „Unsul”.(explică Wikipedia). Este cea de-a doua persoană din Sfânta Treime și identitatea Lui se regăsește în expresia: Eu sunt Cel ce sunt.” (Exod 3:14). Care se traduce prin: ”Exist prin Mine Însumi; cauza necauzată și ființa neființată.” El este: ”Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu.” Ca să poată fi înțeles de rasa umană El: ”S-a făcut trup, şi a locuit printre noi, plin de har, şi de adevăr.” (Ioan 3:1,14). În final ”Dumnezeu … I-a dat Numele, care este mai presus de orice nume; pentru ca, în Numele lui Isus, să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pământ şi de sub pământ, şi orice limbă să mărturisească, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Hristos este Domnul.” (Fil.2:9-11). Înainte de Înălțare a declarat în fața urmașilor Săi că: “Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pământ.” (Matei 28:18). Înțelegi acum cu cine ai de-a face? Este cea mai importantă Persoană din Univers: Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru. Ca să fie totul clar, urmărește mesajul care urmează: ”Numele marilor oameni de stat ai Europei, ai Asiei, ai Americii, numele filozofilor, revoluționarilor și anarhiștilor, au apărut pentru o vreme și au dispărut dar Numele Lui strălucește cu fiecare generație mai puternic pentru că Pilat din Pont nu L-a putut ucide, mormântul nu L-a putut fereca, moartea nu L-a putut învinge. El șade în cel mai înalt vârf al gloriei cerurilor, este adorat de sfinți, este venerat de îngeri, este temut de diavolul, este proclamat de Dumnezeu Tatăl ca: Domnul Domnilor, Împăratul împăraţilor și președintele președinților! Și numele Lui nu este altul decât Isus Christos!”(Autor anonim). Întrebarea care se impune de la sine este: ”În ce relație ești cu El?” Dacă încă nu este Mântuitorul și Domnul tău, astăzi poți schimba totul. Până nu se întoarce, predă-ți viața în Mâna Lui. Iar tu creștine, verifică-ți starea și pune lucrurile în ordine.

2. Misiunea Lui: VIN.” Fiul lui Dumnezeu a venit în lumea noastră: ”să se nască și să crească, să ne mântuiască” spune un colind creștin. Când era pe cruce a strigat: ”S-a isprăvit” (Ioan 19:30) și prin aceste cuvinte a raportat că misiunea pământească de salvare a omului din păcat și moarte a luat sfârșit. Însă răscumpărarea finală va avea loc doar atunci când vom fi cu El în glorie. Iar ca să nu rămânem triști și confuzi, Domnul Isus a făcut lumină pentru urmașii Săi când le-a spus: ”Eu Mă duc să vă pregătesc un loc.  Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi.” (Ioan 14:2-3). Ca și când n-ar fi fost suficient mesajul de mai sus, Fiul lui Dumnezeu Îl reia din nou și proclamă în modul cel mai clar că: ”Nu vă voi lăsa orfani, Mă voi întoarce la voi. ”(Ioan 14:18). Aceasta este mângâierea copiilor lui Dumnezeu. Domnul Isus se va întoarce ca să rezolve până la capăt mântuirea noastră. Va fi cea mai extraordinară experiență care poate să o aibă cineva de pe pământ. Iată de ce poetul scrie cu o inimă plină de pace și siguranță: ”În ziua când cei răscumpărați în Christos s-or scula, / Cu Mântuitorul lor s-or bucura. / Când aleșii Lui s-or strânge în cereasca patrie, / Când se citesc numele, acolo-i fi!” (C.Ev. #429). Acum pricepi ce înseamnă mesajul Lui? Înțelegi pentru ce vine? Ști care e misiunea Lui? Dacă DA, te felicit. Atunci mă bucur că: ”Ne-om vedea L-acele țărmuri …” Dacă încă nu ești pregătit să-L întâlnești te anunț că a sosit momentul să-ți pui viața în rânduială și să te pocăiești cu adevărat. Nu prea mai este timp. Este urgent! Așa că … primește provocarea!

3. Momentul Lui: CURÂND.” Cu două mii de ani în urmă El a spus că vine curând.” Dacă momentul ales a însemnat ”curând” atunci și dacă a mai rămas: “Încă puţină, foarte puţină vreme”(Evrei 10:37), te întreb ce înseamnă timpul acesta astăzi în 2015? Când semnele sunt clare și profețiile se împlinesc sub ochii noștri! Când valorile eterne și infailibile ale Scripturii sunt înlocuite cu valorile relative ale oamenilor! Când Sodoma și Gomora sunt peste tot și oamenii au declarat în mod public închinarea la Satana! Când lepădarea de credință devine tot mai evidentă, iar închinarea adevărată este înlocuită cu una falsă! Când creștinii au doar o formă de evlavie dar fără putere și dragostea celor mai mulți s-a răcit deja! Când mesajul de la amvoane și de la altare este tot mai alterat, iar ”biserica unde  te simți bine” este  tot mai căutată! Când vremea lui Noe și cea a lui Lot sunt atât de actuale! Înțelegi cât de aproape este acum momentul numit ”curând?” Dar acest cuvânt se traduce și prin ”deodată,” iar asta înseamnă: ”Care se produce pe neașteptate; fără a fi anunțat din timp; brusc.” (DEX).  Adică, pe nepusă masa, în mod inopinat. Ceva de care eşti sigur că se va întâmpla dar nu şti când. Iată de ce Domnul Isus, anticipând vremea sfârșitului I-a atenționat pe urmașii Lui, spunându-le: Băgaţi de seamă să nu vă înşele cineva. Fiindcă vor veni mulţi în Numele Meu, şi vor zice: “Eu sunt Hristosul!” Şi vor înşela pe mulţi. (Marcu 13:5-6). Întrucât nu știm când va fi acel moment cel mai înțelept lucru este să facem ceea ce ne-a spus Domnul Isus când a vorbit despre revenirea Lui: Vegheaţi dar, pentru că nu știți în ce zi  va veni Domnul vostru” …  ” fiţi gata; căci Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gândiţi.” (Matei 24:42,44). Iar dacă facem asta, atunci vom fi gata să ne unim în cor cu Duhul și Mireasa și să strigăm împreună: ”Amin! Vino, Doamne Isuse!” (Apoc.22:20). Asta așteaptă și Mirele! Să audă Mireasa strigând ”Maranata!” Cea mai faimoasă aniversare din Univers – Nunta Mielului –  va începe curând! Sper să fi acolo!

RUGĂCIUNE

”Vino repede, iubitule!” (C. Cânt. 8:14)


Leave a Reply

^