Cu Isus în casă

 

“ S-a auzit că este în casă şi s-au adunat îndată aşa de mulţi că nu putea să-i mai încapă locul dinaintea uşii. El le vestea Cuvântul.”  Marcu 2:1,2

 

Imaginați-vă o zi toridă de vară într-un orășel din Israel unde nu se vede țipenie de om. Totul pare pustiu. Doar patru bărbați poartă un paralizat pe o targă  și aleargă spre o casă. O casă care geme de popor. Toată suflarea din oraș era înghesuită în casa aceea pentru că acolo era Domnul Isus. Când vine Fiul lui Dumnezeu într-o casă, El face lucruri care te uimesc. 

1. Adună mulțimile. “S-au adunat îndată aşa de mulţi că nu putea să-i mai încapă locul dinaintea uşii.” (Marcu 2:1) și asta din cauză că în casă era Isus. Oriunde vine Isus, vin și mulțimile. Toată slujirea Lui este marcată de prezența mulțimilor care sorbeau cuvintele Lui și beneficiau de atingerea Lui. Și oratorii adună mulțimi, însă după ce termină cuvântarea, oamenii pleacă. Pe Isus îl caută mereu; asta este diferența dintre un orator și un Mântuitor. Trăim zile când oamenii aleargă după oameni; iată de ce tânjim să ne adunăm în locul unde este prezent Fiul lui Dumnezeu.

2. Vestește Cuvântul . În aceea casă, El le vestea Cuvântul.”(Marcu 2:2). Nu le spunea “cuvinte”, ci Logosul din Cer  proclama Cuvântul, folosind cuvintele cu atâta putere și măiestrie incât îi captiva chiar și pe dușmani. Esența Evangheliei este Cuvântul lui Dumnezeu care “este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii.” (Evrei 4:12). Câtă nevoie de Cuvânt este în creștinismul zilelor noastre unde foarte mulți predicatori se prezintă  doar cu “un potop de cuvinte și un pustiu de idei.” Este necesar să strigăm după trezire și aceasta să înceapă cu cei de la amvoane și de la altare!

3. Face minuni. În timp ce El le vestea Cuvântul se întâmplă un lucru ciudat. Acoperișul casei este spart și prin spărtura aceea este strecurată o targă cu un paralizat care este așezată în fața Domnului Isus. Uimit de credința acelor bărbați, Fiul lui Dumnezeu intervine în mod supranatural și pronunță două sentințe. Prima este: “Fiule, păcatele îţi sunt iertate!”(Marcu 2:5). Aceasta este cea mai mare minune de sub Soare, iar cea de-a doua este:  “scoală-te, ridică-ţi patul, şi du-te acasă.”(Marcu 2:11). Sunt  minuni incontestabile pe care Fiul lui Dumnezeu le face într-o ordine clară și logică: iertarea păcatelor și vindecarea bolilor.  Numai după ce lucrurile  sunt rezolvate la nivel spiritual urmează și atingerea la nivelul fizic. Cât de acută este nevoia de înțelegere a acestor  lucruri în creștinismul acestor zile.

4. Provoca poporul. Intervenția Domnului Isus aduce iertare și vindecare și asta îi împarte pe oameni în două tabere. Oamenii religiei se înfurie și îl acuză de blasfemie:  ”Huleşte! Cine poate să ierte păcatele decât numai Dumnezeu?”(Marcu 2:7). Cea mai mare parte a mulțimii, însă “au rămas uimiţi, şi slăveau pe Dumnezeu, şi ziceau: “Niciodată n-am văzut aşa ceva!”(Marcu 2:12). De care parte a baricadei te plasezi? Mai crezi tu că “Isus Hristos este acelaşi ieri şi azi şi în veci!”(Evrei 13:8) sau ești gata să iei piatra și să arunci? Cel ce scrie aceste rânduri este beneficiarul mai multor minuni pe care Domnul Isus le-a făcut în viața mea. Trăiesc pentru că El s-a atins de mine și pentru asta Îl slăvesc și mă-nchin cu recunoștință înaintea Lui. Mărit să-I fie Numele în veci! Dar tu? Te provoc să meditezi la cele de mai sus și să iei hotărârea de a-L crede “pe cuvânt” și a-L urma fără rezerve până la capăt.

 

RUGĂCIUNE

Tată din Cer,  cât har ne-ai acordat să-L cunoaștem pe Domnul Isus și să beneficiem de prezența și de atingerea Lui. Mulțumim că numai El umple Casa și adună mulțimile. El este Singurul care iartă păcatele și se atinge de neputințele și de nevoile noastre de orice fel. Cum am putea răsplăti atâta dragoste și înțelegere față de noi! Te rugăm să primești ființele noastre și să lucrezi în noi desăvârșire. “Ajută necredinței noastre” și fă să experimentăm din belșug plinătatea Duhului Tău cel Sfânt, atât în viața noastră, cât și în familia noastră dar mai ales în adunarea la care ne strângem. Întotdeauna ne asculți și credem că o vei face și acum. Iți suntem recunoscători în Numele Lui! Amin.


^