Cum vorbește Dumnezeu

”Dumnezeu vorbeşte însă, când într-un fel, când într-altul. dar omul nu ia seama.”

(Iov 33:14)

“Aşa vorbeşte Domnul :  “Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde; şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti.” (Ieremia 33:2-3)

 
telefonPrin creație omul a devenit prietenul lui Dumnezeu; obiectul dragostei Lui. Stăpânul Universului avea nevoie să comunice cu cineva și a ales să facă acest lucru întâlnindu-se în răcoarea zilei cu omul pe care L-a creat. Prin păcat omul a întors spatele lui Dumnezeu însă El n-a renunțat să-l caute. Întreaga Scriptură este istoria omului care fuge de Creatorul lui și a unui Dumnezeu care aleargă după el plin de dragoste și afecțiune.  De sute de ori găsim pe paginile Scripturii expresia ”Așa vorbește Domnul” sau ”Dumnezeu vorbește” ca semn că El nu și-a abandonat creatura și n-a renunțat la scopul de a-l face fericit pe om. Oare astăzi mai vorbește Dumnezeu? Dacă DA cum o face? Sunt multe răspunsuri la această întrebare în Biblie. Alegem astăzi varianta cea mai simplă de înțelegere a  comunicării cu Domnul. Iată ce propune Tatăl unor copii care sunt răzvrătiți dar se află în nevoie disperată de El:
 

1. ”Cheamă-Mă!Este un strigăt care înseamnă provocare. E ca și cum președintele unei țări îți acordă șansa de a avea acces nonstop la mărinimia lui, iar tu ești indiferent. Este cunoscută combinația de cifre 5015 care înseamnă numărul de telefon al lui Dumnezeu și se traduce prin mesajul psalmistului:  Cheamă-Mă în ziua necazului, şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!” (Ps.50:15)Ce invitație fără limite! Un cec în alb în care ești provocat să scri tot ce îți este ție de folos dar și ceea ce-L onorează pe El. Ești chemat să fi cap și nu coadă; deasupra, nu dedesubt; victorios, nu victimă. Chemat să dai cu împrumut, nu să iei cu împrumut. Să trăiești decent și să fi o mărturie a purtării de grijă a lui Dumnezeu. Ce simplu: ”Cheamă-Mă!” Doar atât! De felul în care înțelegi și accepți provocarea Lui depinde totul. Poți să ieși din situația în care te afli intrând în relație cu Șeful Universului. Abia așteaptă să vorbești cu el.

2. ”Îți voi răspunde …” te asigură Stăpânul. Asta se numește promisiune. Când Îl chemi, Dumnezeu se bucură să intre în  dialog cu tine. N-a mințit niciodată și nici n-a înșelat pe nimeni. Întotdeauna a rămas interesat de binele celor ce-L caută sincer. Ascultă Cuvântul Lui și contează pe el:”Când Mă va chema, îi voi răspunde!” strigă Dumnezeu în Ps.91:15. Iar poetul spune: ”Ce promite, El le ține. / Crede, crede ne-ntrerupt!” (Cântările Evangheliei, nr. 543). Parcă e prea mult pentru un muritor. Să aibă protecția gărzilor crești și îngerii să-l însoțească pe cale 24.7. Deschide-ți inima larg și lasă-o să bată numai pentru Dumnezeu. Vei experimenta lucrări fără precedent și vei fi binecuvântat cum nu-ți poți imagina. Să ai favorul Celui Prea Înalt și ”clauza națiunii celei mai favorizate” din partea Cerului. Psalmistul întărește cuvântul Domnului când proclamă: Domnul este lângă toţi cei ce-L cheamă, lângă cei ce-L cheamă cu toată inima. El împlineşte dorinţele celor ce se tem de El, le aude strigătul şi-i scapă.” (Ps.145:18-19). Mingea este în terenul tău. Vezi ce faci cu ea. Dumnezeu așteaptă să răspunzi la provocarea Lui.

3. ”Îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti.” O privire în viitor care aduce perspectivă pentru toți cei ce-L iubesc pe Domnul. Stăpânul Universului are surprize și resurse nebănuite: ”Îţi voi da vistierii ascunse, bogăţii îngropate, ca să ştii că Eu sunt Domnul care te chem pe nume.”(Isaia 45:3). Comori și bogății la care nici măcar nu te poți gândi: ”lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.” Într-o noapte cu aproape 20 de ani în urmă am auzit clar cuvintele din  Ieremia 33:3 în auzul urechilor. Erau orele 2-3 la miezul nopții. L-am luat ca un mesaj din partea Domnului pentru viața, slujirea și viitorul meu și al soției mele. Rămân uimit să văd cum existența și slujirea noastră este marcată și împlinită zilnic de această promisiune. Aș vrea să te rog să nu treci superficial peste această meditație. Scriu meditațiile cu gândul că vor fi de folos cuiva. Acum e rândul tău. Urmărește ce spune poetul Costache Ioanid și pune la inimă: ”Sunt străin și călător, n-am aici palate. / Dar în țara fără nor ale mele-s toate / Toate stelele de sus, tot ce n-are-n veci apus, / prin iubirea lui Isus, ale mele-s toate.” Ți se taie respirația! ”Bogății ascunse, comori îngropate, lucruri mari pe care nu le cunoști” pregătite pentru viața aceasta. ”Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” în eternitate cu El. Cum se poate așa ceva? Care este logica acestei perspective? Ce-am făcut eu, un păcătos ca să beneficiez de toate aceste valori? Nu este vorba de vreun merit din partea noastră; totul este datorită Lui. Urmărește numai explicația:”Căci cunoaşteţi harul Domnului nostru Isus Hristos. ”El, măcar că era bogat, s-a făcut sărac pentru voi, pentru ca prin sărăcia Lui, voi să vă îmbogăţiţi.”(2Cor.8:9). Înțelegi? Cea mai bogată Persoană din Univers a investit toată averea în salvarea mea și a ta. A devenit sărac ca să te îmbogățească pe tine. Acum ști de ce n-are liniște și te caută dorind să-Ți vorbească? Cheamă-L chiar acum. Te așteaptă! Nu mai poate de dragul tău. A fost prea mare jertfa ca să te lase în pace.

RUGĂCIUNE

Doamne, Tată din Cer. Ce-am putea face altceva decât să te chemăm? Mulțumim că nu ne respingi, ci ne asculți și  ne  oferi binecuvântări pe măsura . Binecuvântări care am dori să te onoreze pe Tine și să lucreze la mântuirea altora. Amin!


2 Responses to “Cum vorbește Dumnezeu”

 1. Nelutu Vasy says:

  Slavit sa fie numele Domnului in veci vecilor Aminmare e puterea Lui si mare e iubirea Lui Doamne fii cun noi si Iartane Pacatele

 2. laurentiu lukacs says:

  buna

  pacea Domnului Isus sa fie cu tine si casa ta
  am si eu o intrebare ,
  la mine nu se pune problema daca D Isus a existat sau nu
  de ceva vreme insa Ceva in minte ma pune sa vestesc Evanghelia dar eu ma vad foarte pacatos cum se face asta caci eu nu am primit botezul adevarat in numele D Isus dar totusi vad suferinta lui in fiecare zi si eu lupt cu pacatul si de multe ori el izbandeste si ce este mai rau e ca sunt de multe ori constient ca pacatuiesc chiar in timpul cand pacatuiesc si totusi intro seara mi-a spus ca ma ales pentru ceva iar alte ori mia zis ca ma va invata sa scot oameni din poftele lor
  as scrie mai mult dar trebuie sa las calculatoru la altcineva
  ce sa faci Domnul sa ne aiba inj paza

Leave a Reply

^