Documente pentru veșnicie

”Dacă deci ați înviat împreună cu Hristos, să umblaţi după lucrurile de sus, unde Hristos stă la dreapta lui Dumnezeu. Gândiţi-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ. Căci voi aţi murit, şi viaţa voastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu. Când Se va arăta Hristos, viaţa voastră, atunci vă veţi arăta şi voi împreună cu El în slavă.” /Col.3:1-4/

 passport-controlÎn această dimineață în timp ce eram la rugăciune a sunat telefonul și am primit vestea că tatăl soției mele a plecat ACASĂ. Printre lacrimi scriu această meditație cu gândul că va fi cuiva de folos. Fiecare la rândul cetei noastre vom trece pe aici (dacă nu va veni Domnul). Cum va fi sfârșitul vieții noastre? Ultima discuție pe care am avut-o cu tata s-a terminat cu mesajul ”La revedere,” mesaj pe care l-a repetat de vreo 3 ori. Câtă pace și liniște la gândul că nu ne despărțim pentru totdeauna. Dar, oare te poți prezenta oricum la întâlnirea din glorie? Ca să mergi în pierzare nu trebuie să faci nimic. Prin nașterea ta firească ești deja candidat la locul numit iad ”unde viermele lor nu moare, şi focul nu se stinge.” /Marcu 9:43-44/. Ca să ajungi în fericire veșnică lucrurile stau puțin diferit. Este nevoie de câteva ”dovezi” convingătoare pentru a auzi chemarea:“Veniţi binecuvântaţii Tatălui Meu de moşteniţi Împărăţia, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii.” /Matei 25:34/. Le-am numit ”documente pentru veșnicie.” Care sunt acestea?

1. Actul de deces. Este documentul care confirmă moartea unei persoane. Nu starea de comă sau de leșin, ci decesul. Cum se constată asta? Simplu! Du-te la catafalcul cu trupul neînsuflețit al unei persoane care a trecut în neființă și laudă-l toată ziua. Nu mai au nici un efect vorbele frumoase. Sau înjură-l, jignește-l, insultă-l că nu va răspunde în nici un fel. E fără viață; a murit. În cimitir e liniște; nu se mai ceartă nimeni. ”Căci voi aţi murit, şi viaţa voastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu.” /Col. 3:3/ spune deslușit Cuvântul. Viața biologică începe cu nașterea; cea spirituală începe cu moartea. Ca să fii pocăit trebuie mai întâi să mori: ”socotiţi-vă morţi faţă de păcat, şi vii pentru Dumnezeu, în Isus Hristos, Domnul nostru.” /Rom. 6:11/. Îmi amintesc de o ilustrație pe care am folosit-o și care mărturisește că într-o duminică dimineața un păstor a adus un sicriu în fața amvonului și le-a spus celor ce veniseră la slujbă că vor avea un serviciu de înmormântare. ”Dar cine a murit?” se întrebau enoriașii că ei nu știau să fi murit cineva. La care păstorul le-a spus că la sfârșitul slujbei va invita pe fiecare să treacă prin fața coșciugului ca să vadă cine a murit. Pe fundul sicriului era așezată o oglindă și fiecare, trecând prin fața sicriului ”a văzut cine a murit.” La actul botezului prin scufundarea în apă ai mărturisit că ai murit împreună cu Christos. Nu uita că mărturia falsă se pedepsește. Câteodată limba te dă de gol. Ai grijă!

2. Certificatul de naștere. Este actul care mărturisește că ai fost mort și acum ești viu. ” … ați înviat împreună cu Hristos” este mărturia clară din Col. 3:1. Asta înseamnă că un creștin născut din nou este capabil la orice oră din zi sau noapte să arate locul unde a zăcut când era mort. Trebuie să fim în stare să dovedim și să spunem: ”de aici m-a scos Domnul.” ”Noi, care am murit faţă de păcat, cum să mai trăim în păcat?” este întrebarea apostolului Pavel din Romani 6:2. Te întreb direct și personal dacă ești în stare să documentezi nașterea ta din nou și pocăința ta autentică. Este vital să faci asta, altfel mărturia ta este pusă la îndoială. Nimeni nu poate să aibă viață fără naștere, iar dacă te-ai născut trebuie să prezinți dovada. Am întâlnit un frate care a fost primar înainte de comuniști dar poziția lui l-a ruinat și a ajuns să doarmă beat în șanț. S-a pocăit prin mila și îndurarea Domnului și s-a dus la primăria unde a slujit, iar oamenii l-au invitat din nou să bea. La care el a răspuns: ”eu nu mai am gură; am dat-o Domnului, e a Lui!” Apoi au întins mâna spre el cu paharul de băutură, iar el a răspuns: ”mâinile nu mai sunt ale mele, sunt ale Domnului.” Ce mărturie puternică! Ce dovadă că el a fost mort și a înviat. Cum stau lucrurile în dreptul tău frate? Dar în dreptul tău, prietene? “Trebuie să vă naşteţi din nou” este cerința Domnului Isus pentru salvarea ta. /Ioan 3:7/.

3. Pașaportul. Finalul acestei vieți îl reprezintă plecarea noastră în veșnicie. O călătorie dincolo de spațiu și timp și o întâlnire obligatorie cu Domnul. Când călătorești într-o altă țară este necesar să prezinți un document neexpirat numit pașaport. În plan spiritual pașaportul este credința adevărată în Dumnezeu. În Evrei 11 ni se prezintă ”norul de martori” și în dreptul fiecăruia apare expresia ”prin credință.” Una din traducerile engleze definește credința ca fiind experiența ce ”dă substanță speranței noastre și ne face siguri de realitățile care nu se văd.” Este exact ”pașaportul” de care avem nevoie la trecerea în eternitate. Fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! este avertizarea din Evrei 11:6. De aceea când invităm oamenii să se pocăiască nu-i chemăm la o religie sau la o biserică, ci la o persoană la Domnul Isus. Pocăința și credința în El vor face posibil transferul din efemeritate spre eternitatea cu El. Poetul creștin Vasile Militaru scrie: ”Poți să pierzi averi și ranguri/Bogății cu rai în spic/Dacă n-ai pierdut credința/Încă n-ai pierdut nimic.” Cum stai la acest capitol? Ai pașaport? Și dacă Da, este el valid sau expirat? Se apropie întâlnirea din glorie și întrebarea Mântuitorului din Luca 18:8 ar trebui să te pună pe gânduri: ”Când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?” Azi El se oferă să te salveze. Mâine va fi Judecătorul tău. Profită de harul Său și pune-ți viața în rânduială. Mă rog ca să se întâmple chiar acum. Amin.

RUGĂCIUNE

Slăvit să fii Tată că nu ai lăsat nimic ascuns din ceea ce trebuie să știm ca să moștenim Împărăția. Ajută-ne să ne verificăm documentele și să avem siguranța vieții veșnice de-acum și de-aici. Dar ne gândim din nou la cei din jur care se pierd: dă-ne pasiune și compasiune pentru salvarea lor. În Numele Domnului Isus îți mulțumim că ne asculți. Amin.


Leave a Reply

^