Evanghelia de care nu mi-e rușine

”Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede …” (Rom.1:16)

” …  vai de mine, dacă nu vestesc Evanghelia!” (1Cor.9:16)

 ”Şi faptul acesta se va vedea în ziua când, după Evanghelia mea, Dumnezeu va judeca, prin Isus Hristos, lucrurile ascunse ale oamenilor.”(Rom.2:16)

 

evangheliaÎmi aduc aminte cum în timpul unei anchete la Direcția Apelor din Târgu Mureș omul din fața mea mi-a spus: ”Securitatea mă obligă să iau măsuri împotriva ta.  Nu-ți interzic să mergi la biserică dar îți cer să nu mai predici; să stai pe bancă! Una este când predică badea Gheorghe și alta este când predici tu.” La care eu i-am răspuns: ”Luați orice măsură credeți că trebuie luată dar nu pot accepta ce-mi cereți!” Am fost degradat din poziția de șef, deși continuam să prestez aceiași muncă pentru care semna un secretar de partid. Însă am continuat să vestesc Evanghelia, slujire pe care o fac și astăzi. Mulți au trecut prin aceiași situație dar n-au avut curajul să spună NU. Au acceptat compromisul încercând să împace ”și capra și varza.” Nu se poate așa ceva. Dumnezeu nu poate  fi împărțit; El nu se mulțumește cu jumătăți de măsură. Mă întreb cum stai tu la acest capitol: te rușinezi sau nu să proclami Vestea Bună a salvării? Am trăit în comunism și persecuție; acum trăiesc în democrație și libertate. Pot să spun că este mai greu acum decât înainte. Mă rog ca Duhul Sfânt să facă lumină în mintea și inima ta să poți înțelege valoarea eternă a Evangheliei și nevoia urgentă de a fi răspândită în așa fel ca să nu-ți mai fie rușine că ești pocăit și să o proclami cu toată autoritatea Stăpânului. Ea (Evanghelia) este:

1.Evanghelia salvării este Evanghelia lui Hristos, iar esența ei reprezintă puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede …” (Rom.1:16). Nu există alt mesaj pentru mântuirea rasei umane, afară de mesajul Domnului Isus. Așa a și început slujirea, strigând: ”Pocăiţi-vă, şi credeţi în Evanghelie.”(Marcu 1:15). Nici astăzi, Dumnezeu nu Și-a schimbat strategia, ci se folosește de aceiași Veste Bună care proclamă pe Domnul Isus și mântuirea adusă în dar prin jertfa de la Golgota. Spus cu alte cuvinte adevărul despre Evanghelia mântuirii sună așa: ”Credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos.” (Rom. 1o:17). Iată de ce nu avem ”alte evanghelii” și nici nu acceptăm în materie de credință nimic altceva decât: ”Biblia, plus nimic, minus nimic!” Iar întrebarea care revine mereu în această meditație este: ”Te rușinezi sau nu de Cuvântul lui Christos?”

2.Evanghelia slujirii devine ”Evanghelia mea” și aceasta înseamnă ”propovăduirea lui Isus Hristos” spune Apostolul Pavel la Romani 16:25. Nu este suficient ca ea să fie ”Evanghelia lui Hristos;” ea trebuie să devină și ”Evanghelia mea” ca să ajungă la cât mai mulți oameni din jurul meu. Atât de pasionat și captivat de vestirea Evangheliei a ajuns Pavel, încât avea să strige: ”Dacă vestesc Evanghelia, nu este pentru mine o pricină de laudă, căci trebuie s-o vestesc; şi vai de mine, dacă nu vestesc Evanghelia!” (1Cor.9:16). Înainte de înălțarea la Cer Domnul Isus a avut grijă să lase ca un testament tocmai această sarcină: “Duceţi-vă în toată lumea, şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.”(Marcu 16:15). Răspunsul urmașilor Mântuitorului a fost fantastic: ”Iar ei au plecat şi au propovăduit pretutindeni. Domnul lucra împreună cu ei, şi întărea Cuvântul prin semnele, care-l însoţeau. Amin.” (Marcu 16:20). În primul secol Vestea Bună a ajuns în toată lumea cunoscută atunci. Sfinții mișunau peste tot; chiar și în casa cezarului. Poetul anonim scrie: ”Nori de martori stau de veghe, mărturii născute-n chin. / Unii-au mers ‘naintea noastră, alții-n urma noastră vin. … / Propovăduiau în taină sau pe metereze sus / Că din Cer Dumnezeirea s-a întrupat în Isus.” Acum e rândul nostru. Dumnezeu ne-a programat să trăim în această generație a istoriei ca să împlinim ”marea însărcinare” pentru oamenii contemporani nouă. Aș fi bucuros să faci liniște în inima ta ca să auzi rugămintea bătrânului Pavel pentru ucenicul de-atunci și pentru tine astăzi: ”Te rog fierbinte … propovăduieşte Cuvântul, stăruie asupra lui la timp şi ne la timp …”(2Tim.4:1-2). Cred că Evanghelia este în inima ta și-n casa ta dar ea trebuie să ajungă la cât mai mulți păcătoși. Dacă tu taci, într-o zi vor striga trotuarele, băncile din adunare și cauciucurile de la mașină. Nu-i glumă! E cea mai extraordinară misiune posibilă pentru un muritor! Lasă comoditatea și rușinea și apucă-te de treabă!

3.Evanghelia dreptății reprezintă Evanghelia după care ”Dumnezeu va judeca” prin Isus Hristos, lucrurile ascunse ale oamenilor.”(Rom.2:16). Felul în care te raportezi la Cuvântul lui Dumnezeu va fi ”unitatea de măsură” pe care El o va folosi în ziua judecății. Fii atent: ”Oricine crede în El, nu este judecat; dar cine nu crede, a şi fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.” (Ioan 3:18). Simplu! Tu trebuie să hotărăști acum și aici care va fi statutul tău în veșnicie. Dumnezeu prezintă alternativele dar îți lasă libertatea de decizie. Judecata este sigură, iar mesajul cântării este clar și concis: ”Iar când Isus va judeca / și celor morți ”sus” va striga. / Dreptatea Lui mie-mi va fi / Haina în care voi luci. / Cine în El se-ncrede / Pe nisip nu mai zidește.” (#264 – Cântările Evangheliei). Este vremea cercetării. Trăim zile care anunță revenirea iminentă a Domnului Isus. Ca să trecem cu bine de ultimul eveniment apostolul Petru ne arată care trebuie să fie stare noastră la întâlnirea cu El: ”siliţi-vă să fiţi găsiţi înaintea Lui fără prihană, fără vină, şi în pace.”(2Petru 3:14). Asta e tot. Oprește-te și cugetă. E în joc eternitatea ta. Doar o pocăință sinceră și adevărată rezolvă problema. Dacă s-a întâmplat așa ceva în viața ta se va vedea în afară prin faptul că nu-ți va fi rușine să proclami Vestea Bună a mântuirii. Începe cu ce ai din locul unde te găsești.

RUGĂCIUNE

“Doamne, … dă putere robilor Tăi să vestească Cuvântul Tău cu toată îndrăzneala şi întinde-Ţi mâna, ca să se facă tămăduiri, minuni şi semne prin Numele Robului Tău celui Sfânt, Isus.”

 


One Response to “Evanghelia de care nu mi-e rușine”

  1. Lacusta Emanuela says:

    Este mult mai greu acum decat in comunism ,,,Ieri vorbeam cu pacienta mea despre DUMNEZEU si mantuire,I-am explicat de multe ori ca dupa moarte nu mai este solutie de mantuire si iertare.Ieri mi-a spus ,ca daca dupa moarte nu mai este iertare ,Dumnezeu este un DUMNEZEU de care trebuie sa fie mereu frica,I-am zis ca Dumnezeu este un DUMNEZEU al dragostei si al eliberarii si nu de el tr sa-i fie frica ci de pacat,ca sa nu-l intristeze pe EL ,Raspunsul a fost ca ea altfel a crescut in religia catolica si ca nu poate crede ca milioane de oameni traiesc intr-o minciuna.I-am zis ca e usor sa crezi intr-un DUMNEZEU pe care il cumperi cu cativa lei si iti deschide poarta spre Rai ,dar atunci de ce a mai murit Isus,de ce mai este o judecat si o separare daca ne putem cumpara raiul ?I-am zis ca inainte era in necunostinta dar acum stie adevarul si nu se poate dezvinovatii.Mi-a zis ca nu e sigura daca vrea asa DUMNEZEU.Insa azi fiind ziua mortilor si a tutror sfintilor in biserica Catolica,am mers cu ea la biserica si pentru prima data nu a vrut apa sfintita ,,,Domnul sa aibe mila de ea si mie sa-mi dea putere sa fiu o marturie si sa ma rog pentru ea,amin

Leave a Reply

^