Familia, proiectul lui Dumnezeu

” Domnul Dumnezeu a zis: “Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.” /Gen. 2:18/

proiectVă invit să mergem la cartea începuturilor. Filmul creației este fascinant, mai ales afirmația finală: Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse; şi iată că erau foarte bune.” /Gen.1:31/. Omul, capodopera creației a ajuns savant (”a pus nume tuturor vitelor, păsărilor cerului şi tuturor fiarelor câmpului” /Gen.2:20/) și stăpân peste creație. Era însă o problemă: ”pentru om, nu s-a găsit nici să un ajutor, care i se potrivească.” /Gen.2:20/. Cum rezolvă Dumnezeu această problemă? ”Inventează” familia! Pentru că toate ”erau foarte bune” trebuia și la acest nivel al creației să fie la fel. Haideți să urmărim ce face Cel Prea Înalt ca familia să fie fericită, împlinită și binecuvântată.

1. Constată. “Nu este bine ca omul să fie singur” /Gen.2:18,a/ – aceasta este constatarea lui Dumnezeu, iar El nu greșește. Singurătatea nu este ideea Lui. El vrea părtășie și comunicare, atât pe verticală, cât și pe orizontală. Numai așa lucrurile pot fi foarte bune. Durerea este că omul care a fost creat pentru părtășie a ajuns să sufere de boala singurătății. Într-un furnicar de lume oamenii se simt singuri. Au case mari, familii numeroase și confort dar se simt singuri. Soți singuri; soții singure. Copii și părinți singuri. În loc de pace și înțelegere, familiile (chiar creștine fiind)  se confruntă cu ceartă și dezastru. Cum stau lucrurile în dreptul tău și al casei tale? Dumnezeu vrea să nu fiți singuri, să trăiți în mod plenar și să vă bucurați de pace, împliniri și binecuvântări pe care El se oferă să Vi le dăruiască ”cu risipă.” Chiar acum așteaptă să ieși din starea ta și să-L cauți!

2. Creează. După ce constată, Dumnezeu acționează: am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.” /Gen.2:18,b/. Astfel are loc prima anestezie, prima intervenție chirurgicală  și primul transplant de organe din istorie: ”Atunci Domnul Dumnezeu a trimis un somn adânc peste om, şi omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui şi a închis carnea la locul ei. Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie şi a adus-o la om.” /Gen.2:21-22/.  Tot secretul căsniciei este ca Dumnezeu să-Ți aducă partenerul. Numai El poate face ajutor potrivit. Orice grefă de organe se verifică prin faptul că organismul primește noul organ. Dacă-l respinge, ceva nu este în regulă. Așa este și cu familia. Acolo unde Domnul pune partenerii împreună nu există fenomenul respingerii.Dimpotrivă, Adam admiră și exclamă, recunoscând relația specială cu soția lui: “Iată în sfârşit aceea care este os din oasele mele şi carne din carnea mea.” /Gen.2:23/Întrebarea mea este, dacă ai pornit pe drumul vieții alături de partenerul tău pentru că Domnul V-a pus împreună sau pentru că a fost doar dorința voastră? Iar tu cel care ești candidat la căsătorie, gândește-te bine înainte de a face pasul. Numai Dumnezeu garantează fericirea și binecuvântarea. Roagă-te și caută voia Lui pentru viitorul tău.Este pregătit să-Ți ofere surpriza vieții tale.

3. Construiește”Apoi Domnul Dumnezeu a sădit o grădină în Eden, spre răsărit; şi a pus acolo pe omul pe care-l întocmise.” /Gen.2:8/. Ca lucrarea să fie completă Dumnezeu concepe un mediu adecvat în care familia să își găsească împlinirea. Este vorba de o realitate fizică numită grădina Edenului pe care cei doi trebuiau ”s-o lucreze şi s-o păzească.” /Gen.2:15,b/ dar și de o realitate spirituală generată de relația lui Dumnezeu cu primii oameni. Raiul este mediul proiectat de Dumnezeu în care familia să se dezvolte și să fie împlinită plenar. În modul cel mai simplu Raiul înseamnă:Dumnezeu împreună cu Adam și Eva. Atât! Fericirea și binecuvântarea în familie înseamnă mai mult decât ”a avea” și ”a fi.” Înseamnă un bărbat și o femeie sub autoritatea lui Dumnezeu. Acest triunghi este secretul biruinței. Când între cei doi intervine oricine altcineva în afară de Domnul, edificiul se prăbușește. După căderea omului în păcat, tot ce a mai rămas din Rai este doar ”un colț de rai.” Nu știu care sunt realitățile din casa ta. M-aș bucura să fii împlinit și binecuvântat. Dacă lucrurile nu merg bine înseamnă că Domnul nu mai este pe tron în viața ta și-n casa ta. Chemă-L înapoi și lasă-L să fie Stăpân! Este urgent!

RUGĂCIUNE

Dumnezeu veșnic și sfânt! Mulțumim pentru că te-ai gândit la toate nevoile noastre și ai făcut tot ce trebuie ca să trăim fericiți și împliniți.Binecuvântează-ne ca să rămânem în voia Ta în viața noastră de familie și să fim exemple bune pentru ca și alții să te cunoască pe Tine. Fie-Ți milă și salvează căsniciile în ruină. Fă lumină și pentru tinerii care visează să aibă familie! Amin!


Leave a Reply

^