Familia, structura de rezistență

”Va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa, şi se vor face un singur trup.” /Geneza 2:24/

familia1În meditația anterioară am realizat că familia este proiectul exclusiv al lui Dumnezeu. El a conceput viața de familie ca o construcție între un bărbat și o femeie pentru toată viața. Am avut harul să construiesc mai multe locașuri de închinare în ”vremea răposatului” și a trebuit plătit un preț pentru asta. Printre proiectele care ni s-au cerut a fost și cel cu structura de rezistență a construcției. Era foarte important ca edificiul care se ridică să prezinte garanție că nu se prăbușește și că asigură protecția oamenilor care se adună acolo. Una din construcții a fost o casă veche de 150 de ani. Ca sa devină locaș de închinare a trebuit să construim stâlpi de rezistență, să consolidăm fundația și să turnăm plăci de susținere cu mult fier și beton. În final clădirea a ieșit o minicapodoperă pentru Domnul. Dacă în plan material lucrurile sunt foarte serioase, oare din punct de vedere spiritual cum ar trebui să fie? Familia este cea mai importantă construcție de sub soare. Este concepută de Domnul să reziste o viață întreagă. De felul cum decurg lucrurile aici depinde starea bisericii și a societății. Cum putem avea o căsnicie fericită în zile când familia este sub asediul diavolului și al iadului? Care sunt stâlpii de rezistență ai familiei? Ca să înțelegem cât mai bine mesajul o să folosesc cuvinte și expresii simple și pe înțelesul tuturor.

1. Potrivire. Înseamnă Unul pentru altul. Este primul stâlp important care ajută edificiul căsniciei să reziste toată viața. La Dumnezeu nu există ”căsătorie de probă.” El face toate lucrurile durabile din start.”Ajutorul potrivit” este conceput de Creator. El cunoaște ”coasta” care trebuie transplantată ca să nu existe respingere. În timp ce scriu, tocmai am primit un  mesaj de la o mamă cu 4 copii despre decizia soțului ei de a divorța. Unde Dumnezeu este lăsat să facă potrivirea nu există divorț. Există doar dragoste. Când îți întemeiezi familia pe alegerea făcută de EL înțelegi că partenerul de viață este darul Lui pentru tine.  Atunci armonia, pacea, înțelegerea și binecuvântarea vor fi la ele acasă în căminul tău.

2. Părtășie. Liantul căsniciei este părtășia. Adică Unul cu altul. Cuvântul ”părtășie” înseamnă ”a face parte.” Pentru a supraviețui, familia are nevoie de comunicare permanentă. Lasă ca partenerul tău să cunoască toate bucuriile vieții dar spune-i și despre încercările prin care treci.  Nu purta singur poverile. Vei cădea sub povara lor. Dumnezeu a conceput familia ca un loc al părtășiei, unde vii și descarci poverile, apoi pleci încărcat de putere și pace. Iată cum descrie Apostolul Pavel adevărata părtășie din familia creștină: ”Vorbiţi între voi cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti, şi cântaţi şi aduceţi din toată inima laudă Domnului. Mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl, pentru toate lucrurile, în Numele Domnului nostru Isus Hristos. Supuneţi-vă unii altora în frica lui Hristos.” /Ef.5:19-21/. Clar și simplu. Rămîne să practici ceea ce spune Cuvântul și vei beneficia de toate binecuvântările și împlinirile care decurg de aici  pentru casa ta.

3. Paradis. Când Dumnezeu a conceput familia a stabilit și mediul în care să se dezvolte ca să fie împlinită și fericită. Acest concept este Raiul din care a mai ramas doar un colț, iar modul în care se manifestă l-am numit Și unul și altul. ”Va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa, şi se vor face un singur trup.” /Geneza 2:24/, spune Cuvântul. Ca să existe rai este obligatoriu ca acolo să fie prezent El. Apoi noi doi, soțul și soția, urmând ca în timp Dumnezeu să adauge copii și nepoți. Atâta timp cât Domnul este pe tron în familie există pace, înțelegere, bucurie și tot ce vine de sus. Încercările sunt trecute mai ușor alaturi de El. Când într-o familie intervine altcineva, oricine ar fi el, afară de Domnul, structura de rezistență se prăbușește, iar falimentul este la ușă. Acesta este dezastrul cu care se confruntă societatea de azi. Copii pe drumuri, căsnicii ruinate, divorțuri fără număr. Și asta pentru că Cel ce a întemeiat familia este scos afară. Chiar în aceste zile în România se discută problema familiei și felul în care să fie stipulată în noua Constituție a țării. Doamne, ai milă de națiunea noastră! Dar cum stau lucrurile în familia ta? Dumnezeu se oferă să te ajute dar totul depinde de felul în care tu înțelegi asta. Deschide ușa și oferă-I locul de la centru. Vei fi binecuvântat cît nu poți să-ți imaginezi împreună cu toată casa ta. Aș vrea ca la confruntarea din veșnicie să fi calificat drept un ”om cu judecată” pentru că ai zidit și investit corect în viața ta și în familia ta.  ”A dat ploaia, au venit şuvoaiele, au suflat vânturile şi au bătut în casa aceea, dar ea nu s-a prăbuşit, pentru că avea temelia zidită pe stâncă.” /Matei 7:25/. Așa să-Ți ajute Dumnezeu.

RUGĂCIUNE

Doamne, Tată din Cer! Cum aș putea să-Ți mulțumesc pentru atâta dragoste și înțelegere față de mine și casa mea. Ne dai zilnic ”tone” de binecuvântari și ”vagoane” de fericire, iar când îngădui și încercări, o faci tot spre binele nostru. Primește viața noastră în întregime și folosește-o pentru slava și Gloria Numelui Tău, cât și pentru mântuirea celor pierduți. Amin.


2 Responses to “Familia, structura de rezistență”

  1. Dorina Dumitrascuta, says:

    Multumesc pentru acest mesaj de valoare pemntru familiile noastre! Sint vaduva de 3 ani dar dupa peste 31 de ani de casatorie pot sa-mi sa spun , experienta de dragoste fata de Dumenzeu in casnicia noastra si noi unul fata de celalant ,kiar cind valuri si necazuri veneau spre casnicia noastra ,la mijloc era Domnul ,care ne-a binecuvintat de la inceput ! Dory

Leave a Reply

^