Mai este mult din noapte?

“Străjerule, cât mai este din noapte?” “Străjerule, ”mai este mult din noapte?” Străjerul răspunde: “Vine dimineaţa, şi este tot noapte.” (Isaia 21:11-12)

”Noaptea aproape a trecut, se apropie ziua.” (Rom.13:12).

multnoapteNoaptea reprezintă  ”Intervalul de timp cuprins între apusul Soarelui și răsăritul lui, când este întuneric.” Din punct de vedere spiritual și moral este o vreme caracterizată prin  ”Lipsă de cultură, de civilizație, stare de înapoiere.”  Sufletește se manifestă printr-o  ”Stare de tristețe, de suferință morală, de apăsare.” (DEX). Nimic bun nu se prea întâmplă noaptea. Este timpul durerilor și suferinței. Este vremea când duhurile rele se mișcă în voie, hoții și răufăcătorii acționează, iar păcatul se bea ca apa. Ca și la Las Vegas unde noaptea este zi iar ziua este noapte. Dar noaptea se întâmplă și altfel de lucruri: ”Isus a petrecut toată noaptea în rugăciune.” (Luca 6:12), iar în Vechiul Testament sfinții se bucurau în Templu: ”binecuvântaţi pe Domnul, toţi robii Domnului, care staţi noaptea în Casa Domnului!” (Ps.134:1). Timpul de noapte este asociat și cu revenirea Domnului Isus. Cele zece fecioare așteptau Mirele care a venit ”la miezul nopții” (Matei 25:6). Privind la acest eveniment oamenii sunt interesați să știe când se va întoarce Fiul lui Dumnezeu și întreabă adesea: ”cât mai este din noapte?”, ”mai este mult din noapte?” (Isaia 21:11). Cine este abilitat să răspundă corect la aceste întrebări? Oamenii au scenariile lor; Dumnezeu are răspunsul Lui. Iată care este el:

1. Vine dimineața. Aceasta este cea mai extraordinară veste pentru copiii lui Dumnezeu. Însă contrar acestei afirmații observăm zilnic că întunericul se îngroașă tot mai mult. Era postmodernă este aproape total lipsită de Dumnezeu. Oamenii și-au luat soarta în mâinile lor și se afundă în mizerie și păcat. Lumea este scăpată de sub control și plutește în derivă. Și totuși anunțul străjerului rămâne valabil: “Vine dimineaţa!” (Isaia 21:11). Realizând în ce împrejurări ne aflăm, Apostolul Pavel ne atrage atenția că: ”este ceasul să vă treziţi în sfârşit din somn; căci acum mântuirea este mai aproape de noi decât atunci când am crezut.” (Rom.13:11). Asta s-a întâmplat cu peste două mii de ani în urmă. Dar vă întreb: unde ne aflăm în anul 2015? Astăzi un lucru este cert: ”Noaptea aproape a trecut, se apropie ziua.” Iar mesajul continuă să ne atenționeze: ”Voi toţi sunteţi fii ai luminii şi fii ai zilei. Noi nu suntem ai nopţii, nici ai întunericului. De aceea să nu dormim ca ceilalţi, ci să veghem şi să fim treji.” (1Tes:5:5-6). Bine, dar ce să facem?: ”îmbrăcaţi-vă în Domnul Isus Hristos!” (Rom.13:14) ne spune Cuvântul. Wow! Ce clar și ce direct! Numai trăind așa vom fi prezenți și vom asista la ”răsăritul Soarelui!” Societatea, istoria, natura, cosmosul, Israelul și Biserica – toate strigă că se apropie dimineața. Asta ar trebui să se vadă și să se audă și în viața ta! Ce zici? Trăiești în așa fel ca cei din jur să vadă că-L aștepți pe Domnul Isus? Gândește-te bine! Te iubesc și sunt gelos deoarece țin morțiș să fim împreună în Cer. Te provoc să meditezi și să cânți din toată inima ta împreună cu mine imnul bucuriei gândind la momentul: ”Când trâmbița Domnului va anunța judecata / și dimineața ce-a frumoasă-a veni, / iar cei răscumpărați l-acel liman s-or aduna, / Când se citesc numele, acolo-i fi!” (#429 – C.Ev.). Aleluiaaaaaa! Vine Domnul! Răsare Soarele și se apropie dimineața! Sus privirea! Izbăvirea este la ușă!

2. Este tot noapte. Cel de-al doilea răspuns al Scripturii privește pe cei ce nu prea vor să aibă de-a face cu Dumnezeu. În timp ce pentru copiii Lui vine dimineața, ceilalți se afundă în noapte. Întunericul devine tot mai gros, iar existența lor nu are nici o direcție și sens deoarece ei au ales varianta cea mai periculoasă pentru viața și destinul lor: ”largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, şi mulţi sunt cei ce intră pe ea.” (Matei 7:13). M-am oprit la Epistola lui Iuda ca să urmărim împreună tabloul celor ce au ales întunericul ca și mod de viață. Iată cum arată ei: ”oameni neevlavioşi, care schimbă în desfrânare harul Dumnezeului nostru, şi tăgăduiesc pe singurul nostru Stăpân şi Domn Isus Hristos.” (v4); ”batjocoresc ce nu cunosc, şi se pierd singuri în ceea ce ştiu din fire, ca dobitoacele fără minte.” (v.10); ”cârtitori, nemulţumiţi cu soarta lor; trăiesc după poftele lor; gura le este plină de vorbe trufaşe, şi slăvesc pe oameni pentru câştig.” (v.16); ”dau naştere la dezbinări, oameni supuşi poftelor firii, care n-au Duhul.” (v.19). Îi întâlnești și prin adunări dar și pe străzile localităților în care locuim. Acum își cer drepturile; mâine vor avea puterea și ne vor prigoni (dacă nu vine Domnul). Dar nu uitați că în final ”lor le este păstrată negura întunericului.” (2Petru 2:17). Ce trist! Să alegi pierzarea veșnică în timp ce puteai să beneficiezi de fericire veșnică. Iar ecoul amplifică mereu vocea care strigă: ”este tot noapte.” (Isaia 21:12). Fii atent și la mesajul poetului când spune: ”Aici raiul, colo iadul. / De nu te pocăiești, te pierzi. / Tare-i acest cuvânt și sfânt. Nu om, ci Domnul l-a grăit.” (#132 – C.Ev.). Fă liniște în viața ta și ia aminte la glasul blând al Fiului lui Dumnezeu. Nu mai poate de dragul tău și abia așteaptă să te binecuvinteze.

3. Care este alegerea ta? Până acum am urmărit cele două opțiuni posibile. A treia nu există. De aceea te întreb care este alegerea ta? Nu poate fi decât una din cele două. Văzând felul în care creatura L-a respins pe Creator, Dumnezeu face o ofertă omului și proclamă: ” … ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta!” (Deut.3o:19). Această șansă o ai și tu! Dacă n-ai ales încă te implor, alege Viața și binecuvântarea, alegându-L pe Domnul Isus! E tot ce trebuie să faci! Asta înseamnă să te pocăiești și să-L recunoști pe Fiul lui Dumnezeu ca Mântuitorul și Domnul tău pentru totdeauna. Nu să-ți schimbi religia sau biserica, nici numele sau cultul. Categoric NU! Să-ți schimbi viața! Iar asta nu poate nimeni să o facă decât Domnul Isus Christos. Vino la El chiar acum! Vei ajunge în glorie împreună cu sfinții, iar: ”Acolo nu va mai fi noapte. Şi nu vor mai avea trebuinţă nici de lampă, nici de lumina soarelui, pentru că Domnul Dumnezeu îi va lumina. Şi vor împărăţi în vecii vecilor.” (Apoc.22:5). Respingându-L pe El, alegi automat moartea și blestemul. Finalul va fi întunericul deoarece: ”Oricine n-a fost găsit scris în cartea vieţii, a fost aruncat în iazul de foc.” (Apoc.20:15). Oprește-te, te rog până nu e prea târziu. Aș vrea să mă pun stavilă în calea ta ca să nu ajungi în iad. Însă înainte de a face eu asta, a făcut-o deja Domnul Isus când a fost atârnat pe Crucea de la Golgota în locul tău. Întoarce-te la El! Te așteaptă cu brațele deschise ca să-Ți ofere în dar mântuire și viață veșnică. Iar voi, copii ai lui Dumnezeu nu fiți nepăsători față de cei ce trăiesc în întuneric: ”căutaţi să mântuiţi pe unii, smulgându-i din foc!” (Iuda v 23). Rugați-vă pentru ei și căutați-i, apoi spuneți-le despre salvarea oferită de Dumnezeu. La finalul acestei meditații aș dori să auzi strigătul lui Iosua adresat poporului lui Dumnezeu: ”alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi!” În dreptul meu am ales exact ce a ales și Iosua: ”Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului”. (Iosua 24:15). Acum e rândul tău să decizi! Dar fă-o astăzi, deoarece mâine va fi prea târziu. Dumnezeu așteaptă răspunsul tău. Vino!

RUGĂCIUNE

”Mâna Ta să-mi fie într-ajutor, căci am ales poruncile Tale.” (Ps.119:173)


Leave a Reply

^