Mesaj pentru slujitori și nu numai

“Împlineşte-ţi bine slujba.” /2 Timotei 4:5/

slujitoriMesajul care urmează nu-mi aparține. L-am preluat din media creștină și pentru că sunt un slujitor al lui Dumnezeu care am fost cercetat profund, simt că trebuie să-l cunoască și alți slujitori (mi-ar fi plăcut să-l cunoască toți). Dar nu numai ei. Adresându-se lor, mesajul nu-i ocolește nici pe aceia la care slujitorii lui Dumnezeu transmit Evanghelia. Practic, acest mesaj cuprinde pe toţi cei ce se numesc copii ai Lui. Așa că, te rog să-ți faci timp și să citești rândurile de mai jos. Fă-o cu sinceritate și cu rugăciune. S-ar putea ca viața ta să fie schimbată pentru totdeauna, iar tu să devii motorul trezirii spirituale în familia ta și în adunarea la care mergi. Așa să te binecuvinteze Dumnezeu.

Dragi frați care ne aduceți Cuvântul din partea Lui Dumnezeu!

Dorințele de mai jos reprezintă ceea ce ne doare și ceea ce am dori să auzim de la voi… Înțelegem că viața de pe pământ e o șansă de a o trăi cu lumea sau cu Dumnezeu. Am ales să o trăim cu Dumnezeu de aceea ne pasă ce sfaturi primim prin predicile voastre. De aceea vă rugăm în Numele Domnului Isus:

Spuneți-ne de faptul că putem avea fanfare și coruri profesioniste, soliști și predicatori excepționali și totuși, doar să ne meargă numele că trăim. (vezi Biserica din Sardes).

Spuneți-ne că putem avea programe încărcate de puncte, organizate ca la carte, fără prezența Domnului în ele. (vezi Biserica din Laodicea căreia îi spune Domnul: ”Iată Eu stau la uşă, şi bat…”)

Spuneți-ne mai multe mărturii din viața voastră, din experiențele cu Domnul ce le-ați trăit voi și mai puține din viețile misionarilor care au trăit cu nu știu câte sute de ani în urmă.

Spuneți-le băieților tineri că pornografia se combate cu monitorul stins și cu Biblia deschisă. Spuneți-le fetelor că e mai ferice să fie bătătorit covorul din odăiță decât cel din fața oglinzii. Spuneți-ne că o oră de rugăciune face mai mult decât 10 ore pe yahoo messenger.

Spuneți-ne că NU vom vedea Canaanul dacă credem că Isus e o stâncă pe care o lovești când ai nevoie de apă.

Spuneți-ne că Isus nu e o trusă de prim ajutor la care alergi doar când copilul are o boală fizică, ci e același Domn la care ar trebui părinții să alerge și când copiii sunt loviți de boli spirituale.

Spuneți-le celor care vin la 9:25 la adunare și pleacă la 12 fără 5, că Isus a “stat” mai mult timp pe cruce decât stau ei pe scaun.

Spuneți-ne că diplomele și carierele noastre fără o viață de pocăință reală pălesc în fața Mântuitorului.

Nu ne spuneți că păcatele mici nu sunt importante. Nu ne spuneți doar de HAR ci amintiți-ne că Christos e și un foc mistuitor.

Spuneți-ne ca Recabiții au fost încercați în singurul lucru care îl putea face mai ușor din tot ce le-a poruncit tatăl lor. Cu siguranță era mai ușor pentru Ieremia să le ceară să bea vin decât să își facă case. Și era mai ușor și pentru ei să se scuze că cel mai mare proroc din țară le-a cerut asta.

Spuneți-ne așadar că părinții noștri au fost oameni verticali, care au trăit Biblia și noi suntem tentați să “vindem” principiile lor prin căminele studențești de la facultate.

Spuneți-ne că bunicii noștri preferau o vizită la orfani, văduve sau bolnavi, între cele două programe de duminică decât trei ore de somn.

Spuneți-ne că ei posteau 3 zile pe săptămână și mergeau la sapă și lucrau la câmp toată ziua, iar noi lucrăm la birou și mulți dintre noi nu avem nici măcar o zi de post pe săptămână. Spuneți-ne că ei plângeau la fiecare predică, noi mai mult zâmbim.

Spuneți-ne că praful de pe Biblia noastră ne va condamna în ziua judecății dacă nu o citim și nu o trăim. Când știți că urmează o duminică, sau joi, sau orice altă zi când trebuie să ne aduceți un mesaj, vă rugăm stați mai mult pe genunchi decât în fața buletinelor de știri.

Spuneți-ne dragi predicatori ADEVĂRUL, fără să vă fie teamă că nu veți fi aleși la următoarele alegeri în comitet. Adevărul a biruit în arenele romane, cu atât mai mult va birui unde sunt oameni care doresc să-l trăiască.

Spuneți-ne să ne rugăm ca Domnul să scoată proroci, oameni care au daruri de vindecare, nu va mulțumiți că în biserică aveți doar oameni care știu să spună poezii. Oratori buni sunt și în lume. Profesionalism găsim și la filarmonică. Ceea ce dorim este mai multă prezență a Duhului și mai puțină prezență a “noastră”. Mai multă rugăciune și mai puțin spectacol. Mai multe predici pentru nevoile noastre și mai puțină exegeză și teologie.

Spuneți-ne că există și IAD nu doar rai. Spuneți-ne că putem ști capitole din Biblie pe de rost și totuși să ajungem în iad dacă nu le împlinim. Spuneți-ne că putem trăi lângă oameni ca Pavel și totuși să ne întoarcem la lucrurile lumii din Tesalonic ca și Dima, dacă nu avem o relație personală cu Domnul.

Nu vă mulțumiți că aveți în biserică oameni care vă laudă. Nu uitați de roaba cu duh de ghicire care s-a luat după Pavel și striga: “Oamenii aceştia sunt robii Dumnezeului Celui Prea Înalt şi ei vă vestesc calea mântuirii.” Diferența dintre Pavel și alți predicatori a fost ca el nu a amestecat sfințenia cu nelegiuirea. Vroia oameni care să fie sfinți. Și pentru că vroia asta, a fost bătut cu nuiele. De ce? Pentru că s-a eliberat pe el și pe Sila de… aplauze.

Am citit despre o tânăra care 21 de ani nu a fost chemată măcar o dată la rugăciune cu familia. Și tatăl ei era slujitor în adunare. Spuneți-le la astfel de părinţi că pocăința din familie e mai importantă decât cea afișată la oricare biserică din țară la amvon.

Chemați-ne mai aproape de Isus, la o viață adevărată de pocăinţă. Chemați-ne la sacrificiu pentru lucrarea Domnului. Chemați-ne la dragoste și iubire pentru Domnul și pentru frați.

RUGĂCIUNE

”… şi nu ne duce în ispită, ci izbăveşte-ne de cel rău.”/Matei 6:13/

 

 


One Response to “Mesaj pentru slujitori și nu numai”

  1. Sarbu Nicu Adrian says:

    Multumesc vere !!!Asa sa ne ajute Dumnezeu !!

Leave a Reply

^