Putere pe cale

”Domnul este Păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic.” (Ps.23:1)

 

putereÎnceputul unui an este o aventură în necunoscut. Facem planuri și socoteli la ceea ce am dori noi să se întâmple în zilele care ne stau înainte dar nu știm ce ne așteaptă nici măcar în minutul care urmează. Este ca un drum pe care n-am mai umblat niciodată. Limitați de spațiu și timp ne mulțumim cu prognozele pe care le fac oamenii privind evenimentele cu care s-ar putea să ne confruntăm. Unele previziuni sunt optimiste, altele pesimiste. Există oare vreun suport ca să plecăm în necunoscut și să avem liniște și pace? Putem găsi un ”ghid” care să ne ia de mână și să ne treacă cu bine prin evenimentele care ne așteaptă? Iată ce declară  un om al lui Dumnezeu care a experimentat călăuzirea Lui non stop: ”Ajutorul nostru este în Numele Domnului, care a făcut cerurile şi pământul.” (Ps.124:8). Dar cum se manifestă ajutorul Lui în pelerinajul nostru prin viața aceasta? Ne ajută să înțelegem acest adevăr Cuvântul lui Dumnezeu în Psalmul 23. Iată cum:   

1. Prin proviziile de care dispune. Este vorba de promisiunea Creatorului că: ”nu voi duce lipsă de nimic” pentru că: ”El mă paşte în păşuni verzi, şi mă duce la ape de odihnă; îmi înviorează sufletul, şi mă povăţuieşte pe cărări drepte.” (Ps.23:1-3). Resurse fără limită; provizii inepuizabile. Dar care este secretul ca un muritor ca și mine să beneficieze de asemenea resurse și provizii din magaziile Cerului? Urmăriți declarația celui ce s-a înfruptat din belșugul Stăpânului: ”Domnul este Păstorul meu,” iar apoi continuă și explică motivul binecuvântărilor: ”din pricina Numelui Său.”(Ps.23:1,3). Ce adevăr extraordinar! Cel ce ține evidența firelor de păr din cap face public felul în care poți să accesezi și să fi părtaș la resursele Universului când spune: ”Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” (Matei 6:33). Simplu! Fă ordine în priorități și respectă-le, iar Dumnezeu – sigur – Își va ține cuvântul dat. Te provoc la acest experiment în timpul care urmează. Se verifică 100%. Eu și soția mea ne străduim să trăim în felul acesta și putem mărturisi că Dumnezeu rămâne credincios iar când treci prin nevoi trimite corbii Lui.

2. Prin protecția care ne-o asigură. Întrucât neprevăzutul ne pândește la orice pas avem nevoie de certitudinea că suntem în mâini sigure și că în orice situație prin care vom trece Cineva ne asigură protecție. Pocăitul care are o relație corectă cu Dumnezeu declară că: ”Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de nici un rău, căci Tu eşti cu mine. Toiagul şi nuiaua Ta mă mângâie. Tu îmi întinzi masa în faţa potrivnicilor mei; îmi ungi capul cu untdelemn, şi paharul meu este plin de dă peste el.” (Ps.23:4-5). Câtă mângâiere la gândul că îngerii Lui sunt bodyguarzii noștri 24/7. Acceptă asigurarea Scripturii și ia-o pentru tine în fiecare zi: ”Domnul este Păzitorul tău … te va păzi de orice rău, îţi va păzi sufletul … te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac.” (Ps.121:5,7-8). Chiar acum mi-am adus aminte de mesajul unei cântări care ne încurajează în călătoria noastră spre Cer: ”Ce bine e ca să ști / Că ai în cer Tată. / Asupra-ți orice-ar veni / Uitat nu te lasă.” (#183 în Cântările Evangheliei). Am fost de mai multe ori în situații limită cu sănătatea și El m-a protejat cu puterea Lui și m-a întors chiar și de la porțile veșniciei. Nu știu prin ce situații treci acum dar știu că protecția Lui funcționează perfect pentru cei ce se încred în El. Din cauză că Domnul Isus e viu tu poți să stai liniștit pe Stâncă în mijlocul furtunii.

3. Prin perspectiva care ne-o revelează. Asta nu ne trimite la un covor roșu pe care călcăm în fiecare zi. Versetul 6 din Psalmul 23 are două părți. Prima spune că: ”fericirea şi îndurarea mă vor însoţi în toate zilele vieţii mele”,  adică voi beneficia de ”tone” de fericire dar asta nu înseamnă doar ”la dolce vita” trăită în hamacul nepăsării. Este vorba și de îndurare și asta se traduce prin mila și ajutorul Lui când trecem prin încercări. Partea a doua este răspunsul celui care descoperă și trăiește conform perspectivei oferită de Dumnezeu:  ”voi locui în Casa Domnului până la sfârşitul zilelor mele”. Când m-am legat de Domnul și El devine Păstorul meu, m-am legat și de Casa Lui pentru cât timp voi trăi. De aici decurge fericirea: sunt copilul lui Dumnezeu dar sunt și un mădular vrednic de cinste în slujirea din casa Lui. Dar nu se termină totul aici. Fericirea pe care ne-o propune și se obligă se ne-o asigure continuă și ”l-acele țărmuri, dincol’ de râu” adică în glorie împreună cu toți sfinții. Fii atent la Cuvânt: ”acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi, nu s-a arătat încă. Dar ştim că atunci când Se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea aşa cum este.” (1Ioan 3:2). Wow! Ți se taie respirația. Îmi place să privesc la veșnicie prin credință. Este basmul lui Petre Ispirescu ”Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” devenit realitate. Străzi de aur, porți de mărgăritare, pomul vieții și râul vieții, apoi cortul lui Dumnezeu cu oamenii. Sunt doar expresii pe înțelesul nostru pentru realități de nedescris. Sunt gelos pe tine și doresc să te întâlnesc ACOLO. Soluția e simplă: schimbarea vieții sau înnoirea minții (metanoia) adică pocăința. Pentru asta a murit Domnul Isus. Nu te costă nimic decât să-ți mărturisești păcatele și să te  încrezi în El pentru iertarea de care ai nevoie. Apoi să-L respecți ca Mântuitor și Domn. A plătit El totul. Vino chiar acum ca să ai o călătorie fericită spre veșnicia în care El te așteaptă.

 

RUGĂCIUNE

 ”Arată-mi, Doamne, căile Tale, şi învaţă-mă cărările Tale. Povăţuieşte-mă în adevărul Tău, şi învaţă-mă; căci Tu eşti Dumnezeul mântuirii mele, Tu eşti totdeauna nădejdea mea! Adu-Ţi aminte, Doamne, de îndurarea şi bunătatea Ta; căci sunt veşnice.” (Ps.25:4-6)


One Response to “Putere pe cale”

 1. Dory Alexandru Dumitrascuta says:

  Mul?umesc mult pentru acest mesaj minunat, de care am avut nevoie la timp. Domnul sa va binecuvânteze Frate Mihai
  . Doresc sa primesc mesaje senin email.
  Dac? unele din ele le poate traduce în Engleza, ar fi minunat sa trimit la cei care nu ?tiu Române?te karate din familiile noastre. (Mesaje de chemare ?i încurajare )
  Cu pre?uire
  Sora Dorina A. Dumitrascuta
  Sacramento

Leave a Reply

^