S.O.S.

“Pregăteşte-te să întâlneşti pe Dumnezeul tău!” /Amos 4:12/

sosInițialele S.O.S. reprezintă ”sigla expresiei englezești  Save Our Souls  „salvați   sufletele noastre”; apel internațional radiotelegrafic, folosit de navele aflate în pericol pentru a cere ajutor; orice semnal sau apel prin care se cere ajutor în caz de pericol.”  /DEX/. Mii și mii de oameni au fost salvați de la moarte prin folosirea acestui apel. Exact ceea ce reprezintă S.O.S. în plan fizic este Cuvântul lui Dumnezeu în plan spiritual. În Eden omul creat de Dumnezeu ”a naufragiat”; a ales să trăiască despărțit de Creator, atât el, cât și întreagă rasa umană. Căci toţi au păcătuit, şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu” este constatarea logică a Cuvântului din Romani 3:23, iar sentința finală la problema păcatului este moartea. /Rom.6:23/. Nimic mai sumbru și mai tragic. Numai că în cele mai grele momente ale vieții Dumnezeu intervine și aduce liniște și pace așa cum a intervenit în istoria acestui Univers și ”a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.” /Ioan 3:16/. Mesajul acestei meditații se dorește a fi un S.O.S. pentru sufletul tău nemuritor. Atenționarea este cu privire la confruntarea finală pe care o vom avea fiecare dintre noi cu ”Împăratul Împăraților și Domnul Domnilor.” Ca să nu ajungi în iad te întâmpin cu câteva lucruri urgente pe care trebuie să le cunoști.

1. Tu ai un Dumnezeu. Nu ne propunem să argumentăm existența lui Dumnezeu deoarece evidențele sunt clare și fără comentarii pentru căutătorii sinceri după Adevăr. Faptul că pun mâna la ochi și spun că nu există Soare nu anulează realitatea. Dumnezeu există! Slăvit să fie Numele Lui! Întrebarea care urmează în mod firesc este ”dacă El este Dumnezeul tău!” El este Stăpânul Universului spun unii! Da, dar este și ”al tău?” El este ”Tatăl nostru” – așa rostim când ne rugăm. E frumos că e ”al nostru” dar este și Dumnezeul tău? Esența mântuirii constă în a fi sigur că Dumnezeul Atotputernic, Atotprezent și Atotștiutor care guvernează totul în Univers, acest Dumnezeu etern și necuprins este ”al tău” – are acces în inima ta; a devenit Stăpânul vieții tale, iar tu ești proprietatea Lui de bună voie și nesilit de nimeni. În motto-ul acestei meditații atenționarea este clară: Dumnezeul tău.” În fața filozofilor din Areopagul Atenei Apostolul Pavel proclamă adevărul despre identitatea noastră când spune:”în El avem viaţa, mişcarea şi fiinţa, după cum au zis şi unii din poeţii voştri: “Suntem din neamul lui…” /F.A. 17:28/. Întrebarea revine tulburător: ”este El Dumnezeul tău?” Nu-i glumă! Este cel mai serios lucru din existența ta. Gândește-te bine!

2. O să-L întâlnești. Ca Mântuitor sau ca Judecător. Teologia judecății este foarte bine marcată în întreagă Biblia. Sute de versete fac referire clară la ”o zi a socotelilor” în care Dumnezeu va confrunta fiecare ființă de pe pământ. Profetul Mica strigă în cap. 7, v.4/b: Ziua vestită de toţi prorocii Tăi, pedeapsa Ta se apropie! Atunci va fi uluiala lor.” La fel face și Apostolul Pavel în F.A. 17:31: când spune că Dumnezeu ”a rânduit o zi, în care va judeca lumea după dreptate, prin Omul, pe care L-a rânduit pentru aceasta şi despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă netăgăduită prin faptul că L-a înviat din morţi…” Poetul Alexandru Vlahuță în poezia ”Triumful așteptării” strigă: ”Există o dreptate/și trebuie să vie!” Finalul cărții Eclesiastul (12:14) proclamă același lucru: ”Dumnezeu va aduce orice faptă la judecată, şi judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rău.” Nu poți să scapi; n-ai unde să te ascunzi și nici să ”mituiești” pe cineva ca să te salveze. Justiția lui Dumnezeu funcționează perfect. ”Fiecare a fost judecat după faptele lui.” /Apoc.20:14/ așa se încheie istoria pământească a rasei umane. Va fi foarte simplu la judecată. ”Videocaseta” cu viața ta din momentul concepției până la moarte va fi ”argumentul” la care nu vei avea cum să comentezi. Totul este înregistrat. Ai șansa să ți se şteargă trecutul tău murdar acceptându-L pe Domnul Isus ca Mântuitorul tău personal prin pocăință și credință. Dacă tot nu scapi de El, fă ce trebuie făcut dar azi nu mâine!

3. Trebuie să te pregătești. Va fi cea mai importantă întâlnire din viața ta. Iar pentru întâlnirea cu Domnul trebuie să te pregătești. Pregăteşte-te! este somația din motto-ul meditației. Ce înseamnă aceasta? Ne spune Apostolul Pavel în F.A.17:30: ”Dumnezeu nu ţine seama de vremurile de neştiinţă, şi porunceşte acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască.” Pocăința adevărată și sinceră este soluția lui Dumnezeu la problema păcatului din omenire. Asta nu înseamnă să-ți schimbi religia sau biserica sau numele. Nu.  Înseamnă să-ți schimbi viața. Iar viața nu poate să ți-o schimbe nimic și nimeni: nici religia, nici biserica nici preotul(pastorul), nici tribunalul, pușcăria sau dezalcoolizarea –  numai Domnul Isus. Când și-a început slujirea publică El a venit cu un mesaj scurt dar sincer:Pocăiţi-vă, şi credeţi în Evanghelie.” /Marcu 1:15/. După mai bine de 2000 de ani mesajul rămâne același: ”Pocăiește-te omule” ca să nu ajungi în focul veșnic. Recunoaște că ești păcătos /”în păcat m-a zămislit mama mea”; Ps.51:5/, roagă-te ca Domnul Isus să-ți ierte trecutul tău și pornește pe urmele pașilor Săi. Mărturisește public hotărârea ta și fi un ucenic al Lui împreună cu sfinții care-l iubesc și-L slujesc. Doresc să ne întâlnim în Cer. Dar nu uita că mesajul e urgent. S.O.S înseamnă că ești în pericol, iar Dumnezeu este Singurul care te poate salva. Însă ”Fiul omului are putere pe pământ să ierte păcatele.” /Matei 9:6/. Nu după moarte și nici mâine. Astăzi este ziua! Vino!

RUGĂCIUNE

Suntem uimiți de dragostea Ta față de oameni și de felul în care cauți salvarea lor. Ne-ai atras atenția că vei veni într-o zi ca să ne întâmpini și să ne confrunți pe fiecare. Slavă Ție pentru cei salvați prin sângele Mielului. Dar strigăm la Tine pentru miliardele de oameni care nu te cunosc încă. Fie-Ți milă de ei și trezește pocăiții să proclame iertarea și salvarea celor păcătoși. În Numele Domnului Isus te rugăm. Amin!


2 Responses to “S.O.S.”

  1. Alin Sarbu says:

    Multumesc mult pentru aceasta meditatie! M-a atins si m-a facut sa imi reanalizez viata!

  2. ioan says:

    Si eu va multumesc si Domnul sa va binecuvinteze !
    . Unde mai pot gasi alte materiale ale lui Mihai Sarbu ?

Leave a Reply

^