Strigătul Sodomei

”Domnul a zis: “Strigătul împotriva Sodomei şi Gomorei s-a mărit, şi păcatul lor într-adevăr este nespus de greu.” (Gen.18:20)

 ”A osândit El la pieire şi a prefăcut în cenuşă cetăţile Sodoma şi Gomora, ca să slujească de pildă celor ce vor trăi în nelegiuire.” (2 Petru 2:6)

strigatZiua de Vineri, 26 Iunie 2015 este cunoscută ca și Vinerea Neagră. În această zi Biserica Catolică a recunoscut statul Palestinian, iar teroriștii islamici au ucis zeci de persoane nevinovate în Franța, Kuweit și Tunisia. Dar cel mai tragic lucru din această zi a fost momentul când Curtea Supremă a S.U.A. a instituționalizat căsătoria dintre două persoane de același sex. În această zi numele acestei țări a fost schimbat în ”Sodoma și Gomora.” Un val de mâhnire și de mânie sfântă a cuprins întreaga țară. Slujitori ai lui Dumnezeu, congregații și oameni politici și-au manifestat nemulțumirea pe față și au luat atitudine în mod public fiind gata să plătească prețul. Viața și viitorul oamenilor din această țară nu vor mai fi la fel ca până acum. Nu trebuie să fi profet ca să înțelegi care va fi deznodământul. Problema este că tot ce se experimentează în această țară se exportă în lumea întreagă, iar România este printre primele țări care acceptă. Din câte știu legea aceasta este chiar acum pe masa Parlamentului de la București pentru aprobare. Sodoma și Gomora nu mai reprezintă doar o relatare biblică, ci un mod de viață care se extinde în fiecare zi. Un strigăt surd se aude tot mai puternic, ajungând până la noi. Dar și până la Dumnezeu. Este:

1. Strigătul păcatului. Care păcat? Acela despre care Scriptura mărturisește că: ”este nespus de greu.” (Gen.18:20) și se manifestă în faptul că: ”femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor într-una care este împotriva firii; tot astfel şi bărbaţii, au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase, şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor.” (Rom 1:26-27). Păcat la nivel subanimalic. Nu există așa ceva în regnul animal. Jivinele respectă rânduiala lăsată de Creator dar omul, capodopera creațiunii lui Dumnezeu a coborât mai jos decât animalele. Scârbos, mizerabil și fără egal. Îți vine greață numai gândind la aceste păcate. Asta este starea la care a ajuns rasa umană: ”S-au fălit că sunt înţelepţi, şi au înnebunit!” (Rom.1:22). Întrebarea este dacă acum când păcatul se bea ca apa tu vei înțelege la cât este ceasul în calendarul lui Dumnezeu? Sodomiții sunt printre noi recunoscuți în mod oficial. Dincolo de a fi un principiu, păcatul a fost legiferat ca și mod de viață, iar tu va trebui să alegi. Nu este suficient să nu păcătuiești; trebuie să iei atitudine împotriva păcatului în post, rugăciune și acțiune. ”Oamenii răi biruiesc pentru că oamenii buni nu fac nimic” (Autor anonim) mărturisea un om al lui Dumnezeu. Iar Dumnezeu întreabă: ”Oare, tăcând, faceţi voi dreptate? (Ps.58:1). Păcatul strigă! Oare tu poți să taci?

2. Strigătul pericolului. Starea de păcat reprezintă amenințare și pericol public la adresa individului și a familiei precum și a comunităţii din care faci parte și chiar a întregii națiuni. Un copil al lui Dumnezeu nu poate rămâne indiferent față de păcat, așa cum a fost și Lot în Sodoma: care era foarte întristat de viaţa destrăbălată a acestor stricaţi; (căci neprihănitul acesta, care locuia în mijlocul lor, îşi chinuia în toate zilele sufletul lui neprihănit, din pricina celor ce vedea şi auzea din faptele lor nelegiuite;) – ” (2Petru 1:7-8). A trăi fără prihană într-un mediu marcat de păcat înseamnă un pericol real și o adevărată aventură cu Domnul. Amintiți-vă de experiența lui Lot cu sodomiţii atunci când au venit îngerii să-l salveze: “Omul acesta a venit să locuiască aici ca un străin, şi acum vrea să facă pe judecătorul. Ei bine, o să-ţi facem mai rău decât lor.” Şi împingând pe Lot cu sila, s-au apropiat să spargă uşa.” (Gen.19:8). Acum cer drepturi; mâine vor avea puterea. Îmi amintesc cum în primele zile după ce am ajuns în America în zona San Francisco, CA un prieten american, om al lui Dumnezeu, mi-a spus: ”Tot răul în America pleacă din San Francisco și de la New York. Ieși de-acolo cât mai repede!” Am rămas câțiva ani în locul acela ca să mă conving că ceea ce mi-a spus fratele a fost adevărat. Acum pericolul s-a extins în toată țara și – mâine, poimâine – va fi în toată lumea. Cineva scria în aceste zile că: ”Majoritatea morală va deveni minoritate morală.” Asta înseamnă că persecuția bate la ușă. ”The New Normal” (Noul normal) despre care s-a vorbit așa de mult este pe cale să fie instituit. Realitatea nu poate fi ascunsă: suntem în pericol. Însă nu doresc să rămâi speriat și fără speranță. La fel cum s-a întâmplat cu Lot (Avraam era pe munte cu Dumnezeu și punea la cale salvarea lui), tot așa va fi și cu tine și cu mine. Stăpânul este pe tron și chiar acum Cineva se gândește și mijlocește pentru izbăvirea ta și a casei tale cu condiția să rămâi statornic în credincioșia ta față de El.

3. Strigătul prăpădului/pedepsei/. Sodomia a fot legiferată. Este semnul clar că răbdarea lui Dumnezeu a ajuns la capăt. Urmează prăpădul și dezastrul. Nu sunt fatalist și nici catastrofist, ci sunt un copil al lui Dumnezeu realist: cu capul pe umăr și cu picioarele pe pământ dar și cu Biblia în față. Sentința Domnului în privința Sodomei și Gomorei a fot proclamată. Urmărește mesajul trimișilor lui Dumnezeu: ”avem să nimicim locul acesta, pentru că a ajuns mare plângere înaintea Domnului împotriva locuitorilor lui. De aceea ne-a trimis Domnul, ca să-l nimicim.” (Gen.19:13). Acum totul este istorie. ”A nimicit cu desăvârşire cetăţile acelea” spune Biblia la Gen.19:25, iar arheologia biblică dovedește clar că așa s-a întâmplat. Dar nu uita că istoria se repetă. Domnul Isus atrage atenția că înainte de revenirea Lui, vremea lui Lot și vremea lui Noe vor fi reeditate. Iar acum se întâmplă acest lucru. Nu este greu să înțelegi că Dumnezeu va interveni în cel mai scurt timp. N-a mințit niciodată. ”Curcubeul din steagul sodomiților nu este simbolul izbăvirii, ci simbolul judecății lui Dumnezeu!” scrie Pastorul Franklin Graham. Totul este doar o chestiune de timp. Atâta tot! Sus privirea! Izbăvirea, dreptatea și judecata se apropie! Ți se taie respirația când vezi ce a făcut Dumnezeu cu Lot cel neprihănit: ”Când a nimicit Dumnezeu cetăţile Câmpiei, Şi-a adus aminte de Avraam; şi a scăpat pe Lot din mijlocul prăpădului.” (Gen. 19:29). Wow! Incredibil dar adevărat! Pedeapsă și dezastru peste cei păcătoși! Salvare și izbăvire pentru cei fără prihană din cauza Celui ce mijlocește! În care categorie te regăsești? Cuvântul lui Dumnezeu este fără comentarii! Cel Prea Înalt a hotărât să folosească tragedia Sodomei: ca să slujească de pildă celor ce vor trăi în nelegiuire,” (2Petru 2:6). Nu vei avea scuze! Nu uita că Dumnezeu are în calendarul Său: ”un an de îndurare și o zi de răzbunare!” (Isaia 61:2). Astăzi încă ești sub îndurarea Lui. Mâine s-ar putea declanșa prăpădul! Acceptă provocarea poetului creștin când strigă: ”Dar sus la Golgota pe cruce / Cu pieptul de-o lance străpuns. / La tainica vremii răscruce / Ne-așteaptă cu lacrimi Isus.” (Costache Ioanid – Dar sus la Golgota). Pune-ți viața în rânduială chiar acum. Nu mai cocheta cu păcatul și caută-ți refugiul sub protecția sângelui de la Golgota. Pe românește: pocăiește-te! Este tot ce trebuie să faci înainte de a veni pedeapsa.

RUGĂCIUNE

”Dar eu mă încred în Tine, Doamne, şi zic: “Tu eşti Dumnezeul meu!” Fă să lumineze Faţa Ta peste robul Tău, scapă-mă, prin îndurarea Ta!” (Ps.31:14,16)


4 Responses to “Strigătul Sodomei”

  1. donu says:

    Fiara- vaticanul care este un guvern in slujba satanei si-a unit fortele cu cei intunecati la cap si suflet sa instaureze tronul satanei pe pamant, in curand este sfarsitul lor.

  2. DONU says:

    Este trist cand o mana de oameni stricati, slujitori ai satanei au puterea sa ia decizii pt. o tara intreaga, legalizand spurcaciunea si atragand mania lui Dumnezeu asupra unei natiouni.

  3. Constantin says:

    Intr-un fel este bine ca se intampla lucrurile astea. Rste semn ca venirea Domnului este fff aproape. Este greu pt crestini ca vor trece printr-o prigoana cum n-a mai fost, dar va fi pt un scurt timp. Aici se va vedea adevarata credinta a pretinsilor crestini, ori au fost lumesti, ori nu au iubit lucrurile din lume, ci pe cele ceresti, sacrificand totul pt Domnul. Sa ne intareasca Domnul sa fim printre cei din Apoc.14:12. Apoc.12:17 sta sa inceapa, dar Apoc.3:10 este raspunsul de unde vine ajutorul celor prigoniti.

Leave a Reply

^