Valentine’s Day Non-Stop

”Trage-mă după tine! Şi haidem să alergăm!” /Cântarea Cântărilor 1:4/

”Dragostea nu va pieri niciodată.” /1 Cor. 13:8/

valentinA doua jumătate a lunii Februarie atrage atenția prin sărbătoarea îndrăgostiților. Aici i se spune ”Valentine’s Day” și ziua aceasta este marcată de un timp în care bărbați și femei de toate vârstele celebrează dragostea. Există ceva asemănător – dar original – în națiunea noastră. Se numește ”Dragobete.” Această sărbătoare este un prilej nimerit pentru petreceri; alții sunt marcați de amintiri care au atins viața lor. Pentru unii este o ocazie să facă business și să câștige cât mai mult. Televiziunile se întrec în a prezenta acest eveniment cât mai plin de fast și mai romantic posibil. Este surprinzător să vezi cât de mulți creștini cad în această capcană și asta din cauză că nu înțeleg ce spune Scriptura despre dragostea adevărată. Mulți întreabă dacă este greșit să sărbătorești ”Valentine’s Day!” Dacă vrei să sărbătorești această zi ca păgânii – Da – este greșit. Dar dacă vrei să ai o sărbătoare autentică a iubirii atunci trebuie să mergi la Biblie și să înțelegi că sărbătoarea îndrăgostiților nu este marcată doar de o zi înscrisă într-un calendar omenesc. Dumnezeu (care este izvorul dragostei) a conceput să trăiești cârmuit de dragoste 24/7, adică în fiecare zi, toată viața. Biblia prezintă nenumărate pasaje despre dragoste și îndrăgostiți. Se remarcă în mod deosebit cartea ”Cântarea Cântărilor.” Acum ne oprim doar la începutul cărții (c1. V4) și ne rugăm ca Duhul Sfânt să ne lumineze mintea și inima pentru a pricepe adevărul despre dragostea veritabilă. Cum poți să ai o sărbătoare neîntreruptă a dragostei în viața ta și în căminul tău? Care sunt valorile ce te ajută să rămâi îndrăgostit o viață întreagă?

1. Dorință. Trage-mă…” este strigătul celui însetat după iubire. /Cântarea Cânt. 1:4/. Dragostea adevărată (a) trage. Este ca un magnet. Un copil nu face decât ceea ce vede la tata. Iar Tata din Cer explică: ”I-am tras cu legături omeneşti, cu funii de dragoste. /Osea 11:4/. Aceasta-i esența ființei Lui. Să iubească până la sacrificiu. Versetul de aur al Scripturii este atât de clar: ”atât de mult a iubit Dumnezeu… că a dat…”/Ioan 3:16/. Te califici pentru ”ziua îndrăgostiților” doar dacă iubești cu o dragoste care (a) trage pe cei din jur, începând cu soția (soțul) și ajungând până la dușmanii tăi. ”Cu dragostea de fraţi, iubirea de oameni.”/2Petru 1:7/. Acesta este standardul la care ne cheamă Stăpânul să trăim viața de zi cu zi în familie și în societate precum și în biserică. Începând din Eden Diavolul a declanșat o bătălie cosmică împotriva familiei. Casele noastre sunt sub asediul puterilor întunerecului și nu vom putea rezista numai dacă dragostea lui Dumnezeu va umple ființele noastre și din noi se va revărsa în jur. Vino la izvor și lasă-te umplut de dragostea lui Dumnezeu chiar acum.

2. Direcție. ”… după tine!” Mâna mea în mâna ta. /Cântarea Cânt. 1:4/. Eu vin după tine pentru că m-ai luat de mână și mă (a) tragi cu o dragoste irezistibilă. Ce tablou cu îndrăgostiți! Iar Scriptura completează imaginea dragostei veritabile prin mărturia lui Rut care a înțeles ce înseamnă dragostea lui Dumnezeu din viața soacrei sale:”Încotro vei merge tu voi merge şi eu, unde vei locui tu, voi locui şi eu; poporul tău va fi poporul meu, şi Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu… nimic nu mă va despărţi de tine decât moartea”/Rut 1:16/. Cu cine te ții de mână și în ce direcție alergi? Cum arată tabloul pe care-l creionează viața ta? Ești un magnet care (a) trage sau respinge? Porunca Mântuitorului din camera de sus este fără comentarii: Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii. Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii.”/Ioan 13:34-35/. ”Obligați” să iubim! ”Condamnați” la dragoste. ”Predestinați” să trăim o viață de îndrăgostiți. De El și unul de celălalt. Ce onoare dar și ce responsabilitate. ”Dacă dragoste nu e, nimic nu e” scrie Marin Preda în romanul ”Cel mai iubit dintre pământeni.” Mă rog ca acest mesaj să te pună pe gânduri. A sosit timpul să iubești cu adevărat.

3. Destinație. ”… haidem să alergăm!”/Cântarea Cânt.1:4/. Acesta-i scopul vieții pentru un pocăit adevărat.Alerg spre ţintă” (Fil.3:14) spune Apostolul Pavel, un campion de cursă lungă. Iar ținta este Domnul Isus și Cerul Lui! Slăvit să fie El! Pentru asta se merită să trăiești în mod plenar. Să alergi la ”maratonul dragostei” adevărate. Cum să alergi și spre ce? Domnul Isus – dragostea întrupată – este în față, iar noi mână în mână în urma Lui! Provocarea de la Valentine’s Day este să urmărești valorile cele mai extraordinare pe care Dumnezeu ți le pune la dispoziție: cea mai mare dintre ele este dragostea. /1Cor.13:13/. Nu știu în ce constă alergarea vieții tale; care sunt lucrurile care le promovezi. Ce priorități ai și care este scopul trăirii tale pe acest pământ. Știu sigur, însă că mărturia exterioară a unui pocăit manifestată prin: ”Roada Duhului… este: dragostea….” Și mai știu că atunci când iubești cu adevărat nu te poate condamna nimeni: Împotriva acestor lucruri nu este lege.”/Gal.5:22-23/. Testul final al vieții va fi testul dragostei. Cât L-am iubit pe EL și în ce măsură am iubit și am investit în alții, aceea va rămâne în eternitate. Așa spune Biblia: ”Dragostea nu va pieri niciodată.”/1Cor. 13:8/. Îndemnul final al acestei meditații este: ”să dăm la o parte orice piedică, şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne, şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte. Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus.”/Evrei 12:1-2/. Simplu! Într-acolo trebuie să alergăm. Sus privirea! Se apropie ziua când Îl vom întâlni pe Acela care ne-a iubit întâi. Iți doresc să nu lipsești de la ”ziua îndrăgostiților.” Fă din dragostea de-o zi, dragoste de-o viață!

În loc de RUGĂCIUNE

”Dragostea e preţioasă; /Prin ea vom scăpa de chin, /Și în ţara glorioasă/Cu ea vom fi în veci. Amin.”


Leave a Reply

^