Valori care pot salva o națiune

”Ţară, ţară, ţară, ascultă glasul Domnului!” (Ier.22:29). 

”Caut printre ei un om … dar nu găsesc nici unul!” (Ez.22:30). 

”Ilie s-a dus să se înfăţişeze înaintea lui Ahab.” (1Împ.18:2). 

 

valoriSăptămâna care s-a încheiat (Oct. 18, 2014) a adus în inima mea vești triste. În statul în care trăiesc s-a legalizat căsătoria între două persoane de același sex împotriva votului popular, iar într-o altă zonă păstorii au fost avertizați să nu mai predice, ci doar să țină cuvântări în care să nu mai atace păcatul(în special homosexualitatea). Sodoma și Gomora sunt vizibile la orice pas pe tot pământul. Pedeapsa lui Dumnezeu se simte în aer. Ce se poate face ca să fie schimbat cursul evenimentelor? De atâtea ori Dumnezeu și-a anulat sau amânat decizia de a interveni când poporul Lui s-a ridicat la rugăciune și post. Provocarea Lui este clară și directă: ”dacă poporul Meu peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga, şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele, – îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul, şi-i voi tămădui ţara.”(2Cr. 7:14). A fost valabilă atunci și este valabilă și astăzi. Dar oare care sunt valorile pe care Dumnezeu vrea să le folosească pentru a îndepărta dezastrul și a schimba cursul istoriei? Ca să aibă loc trezirea și națiunea să fie salvată Stăpânul universului are nevoie de:
1.Un om. Cât de adânc trebuie să fi fost dezastrul din națiune ca să-L determine pe Dumnezeu să strige cu atâta durere: Caut printre ei un om care să înalţe un zid, şi să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea pentru ţară, ca să n-o nimicesc; dar nu găsesc nici unul!” (Ez.22:30). Un om! Nu un funcționar, ci un slujitor! Nu o vedetă, ci un anonim! Nu un politician, nici vreo față bisericească, ci un bărbat care să fie ”spiritual corect” nu doar ”politic corect.” Nu dintre oamenii care dau mâna cu Ahab și Izabela ca să-și păstreze scaunul, privilegiile și poziția, ci din cei neștiuți de nimeni gata să stea în spărtură pentru țară. Nu oameni compromiși, ci slujitori integri care acceptă confruntarea directă cu religia păgână și cu politicienii corupți. Nu VIP-uri care să reprezinte instituții și organizații religioase, ci pocăiți adevărați care-L reprezintă cu curaj pe Dumnezeul Cel Atotputernic. ”Caut un om” – acesta este strigătul Stăpânului Universului și din vremea noastră. Astăzi s-a oprit în dreptul meu. Dar și al tău. Are nevoie de noi, însă nu oricum. Curățiți, sfințiți, eliberați de orice urmă de compromis și de păcat. Nu-i glumă. E în joc soarta unei națiuni. Salvarea ei mă implică și pe mine dar și pe tine. Scoală-te și pocăiește-te! Apoi, pășește în față și strigă: ”Iată-mă, trimite-mă!”

2.Un altar. Era plină țara de altare. Izabela a avut grijă ca la venirea în Israel să aducă și zeii ei păgâni, împreună cu slujitorii lor. Idolatrie și păgânism fără precedent într-o națiune întemeiată de Dumnezeu. Erau sute de altare care adunau preoții dar lipsea ALTARUL. Altarul Domnului care adună poporul! Relatarea biblică spune că: ”Ilie a dres altarul Domnului care fusese sfărâmat.” (1Împ.18:30). Asta face diferența. Și preoții lui Baal și ai Astarteei aveau altar dar acolo nu se cobora foc din cer ca să mistuie jertfa. Pe altarul la care slujea Ilie s-a coborât focul Domnului și a mistuit jertfa. Acesta este semnul că închinarea a fost primită și că Dumnezeu a răspuns în mod supranatural certificând slujirea și religia adevărată. Mă uit la televiziunea creștină și rămân uimit de mulțimea altarelor false. Zeci de slujitori care și-au pus numele lor în locul numelui Domnului Isus pe altarele la care predică și își încheie mesajul cerând bani de fiecare dată. Au făcut business din lucrarea lui Dumnezeu. Zilele acestea am urmărit o statistică despre păstori care au averi de zeci de milioane de dolari în vreme ce milioane de urmași ai Domnului Isus mor de foame și stau sub cerul liber ori torturați de teroriști și închiși pentru Christos! Ce paradox! Diagnosticul este cât se poate de clar: altarul Domnului stă sfărâmat și trebuie reconstruit. Numai după aceea se poate aduce jertfa care să coboare focul sfințirii și al trezirii. Cine începe?

3.Un mesaj. A fost un fel de concurs pe Carmel între preoții păgâni și slujitorul lui Dumnezeu. Altarele erau identice, jertfa la fel. Finalul a fost diferit. Preoții lui Baal și ai Astarteei se rezumau la un ritual; și-au făcut tăieturi din care curgea sânge și repetau aceleași vorbe până au aiurat. Nici un răspuns. Tăcere totală. Ilie n-are nici un ritual în slujirea lui. El are un mesaj. Scurt și concis: “Doamne, Dumnezeul lui Avraam, Isaac şi Israel! Fă să se ştie astăzi că Tu eşti Dumnezeu în Israel, că eu sunt slujitorul Tău, şi că toate aceste lucruri le-am făcut după porunca Ta. Ascultă-mă, Doamne, ascultă-mă, pentru ca să cunoască poporul acesta că Tu, Doamne, eşti adevăratul Dumnezeu, şi să le întorci astfel inima spre bine!” Răspunsul a fost pe măsură: ”Atunci a căzut foc de la Domnul … şi au zis: “Domnul este adevăratul Dumnezeu! Domnul este adevăratul Dumnezeu!” (1Împ.18:36-39).Preoții au avut doar o liturghie; atâta știu ei să facă; Ilie s-a rugat cu autoritate! Preoții au dorit să-și apere onoarea; Ilie a proclamat și înălțat pe Dumnezeu. Preoții au dorit ca ei să supraviețuiască; Ilie a cerut ca poporul să aibă adevărata viață. Realitatea prin care trecem în aceste zile este identică cu cea din Biblie. Confruntarea dintre religia falsă și credința adevărată rămâne. Tu de care parte ești? Pe cine reprezinți? Până nu vine focul iadului, strigă după focul sfințirii și al trezirii. Îți va face mult bine, atât ție și casei tale precum și adunării la care mergi. Altfel vine dezastrul și judecata lui Dumnezeu.

RUGĂCIUNE

“Doamne, Dumnezeul lui Avraam, Isaac şi Israel! Fă să se ştie astăzi că Tu eşti Dumnezeu și că eu sunt slujitorul Tău!”


Leave a Reply

^