Veniți la Mine …


 “Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Luaţi jugul Meu asupra voastră, şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre. Căci jugul Meu este bun, şi sarcina Mea este uşoară.”                                                  Matei 11:28 – 30

 

În fiecare zi suntem asaltați de voci care ne cheamă să acceptăm provocarea lor. Era informațiilor “non stop” încearcă să pună stăpânire pe mintea, sentimentele și relațiile noastre. Dar de la “cancelaria” lui Dumnezeu pe toate lungimile de undă răsună și strigătul Lui pentru rasa umană, strigăt materializat în trei chemări personale.

 

1 . Chemare la relație. “Veniți la Mine” (Matei 11:28) este invitația Domnului Isus. Mântuirea este mai mult decât o religie: este o relație. Relație cu cea mai importantă persoană din Univers: Domnul Isus Christos, Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul lumii. Oamenii sunt interesați să aibă relații la nivel cât mai înalt. Dumnezeu însă iți oferă șansa să intri în relație la cel mai înalt nivel posibil sub Soare; nu o relație cu un demnitar important sau medic important; nu o relație cu un împărat sau președinte de stat ci cu EL Însuși, cu Dumnezeu în persoana Fiului Său! Slăvit să-I fie Numele. Asta înseamnă mântuire sau pocăință. Pocăința te leagă de Dumnezeu și asta înseamnă să-ți deschizi inima și să-L primești pe Domnul Isus prin credință ca Stăpânul vieții tale. Relația corectă “pe verticală” te pune în relație corectă și pe “orizontală.” În momentul în care îl iubești cu adevărat pe Dumnezeu (pe verticală), abia atunci îl iubești cu adevărat și pe aproapele tău (pe orizontală). Cum stai la capitolul “relații?” Cum ești cu Dumnezeu? Dar cu aproapele tău (soț, soție, copii, părinți, frați din adunare, oameni din anturajul tău zilnic)?

2 . Chemare la responsabilitate. Luați jugul Meu asupra voastră și învățați de la Mine.” (Matei 11:29) În momentul când ți-ai deschis inima pentru Dumnezeu și El a devenit “Domnul tău și Dumnezeul tău”, Duhul Sfânt “te echipează” cu daruri care trebuiesc puse la lucru în așa fel ca produsul final al pocăinței să fie “roada Duhului.” Mântuire nu înseamnă să te așezi în “hamacul” nepăsării și să trăiești “la dolce vita” în fiecare zi. Domnul Isus nu are nevoie de spectatori în Lucrare, ci de persoane active, dinamice care își asumă responsabilități și care “iau jugul Lui” și încep să “învețe de la El” , Cel “blând și smerit cu inima.” Viața de creștin adevărat înseamnă război spiritual (Efeseni cap. 6) și pentru asta este nevoie de oameni dispuși să-și asume responsabilități în Lucrarea Lui. Sunt prea mulți “consumatori” în creștinismul contemporan de aceea te provocăm să te uiți la nevoile din jurul tău și să decizi a deveni responsabil pentru ca Numele Lui să fie slăvit și oamenii să se pocăiască.

3 . Chemare la răsplătire. “… și Eu vă voi da odihnă.” (Matei 11:28); “… și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre.” (Matei 11:29). Ce promisiune fantastică pentru un muritor de rând. Într-o viață agitată peste măsură care provoacă stres și depresie, Domnul Isus îți garantează ceea ce nici un medic, savant sau împărat nu poate să-ți ofere: odihnă pentru suflet. “O primești” în momentul când Îl primești pe El și te pocăiești. “O găsești” în momentul când îți asumi responsabilități în slujirea Lui și înveți de la El. “O moștenești” în momentul în care ajungi în Cer și-L vei vedea față în față:  “Scrie: Ferice de acum încolo de morţii, care mor în Domnul!” – “Da”, zice Duhul; “ei se vor odihni de ostenelile lor, căci faptele lor îi urmează!” (Apoc.14:13). Apelul din această meditație este pentru “toți cei trudiți și împovărați.” (Matei11:28/) iar tu ești unul dintre ei. Apleacă-te sincer în fața Lui și deschideți inima. Abia așteaptă să-ți spună că te iubește și că dorește să-ți umple viața, casa, viitorul și destinul tău cu pace, sănătate, împliniri și binecuvântări “cu caru’” Așa să te binecuvânteze Dumnezeu.

RUGĂCIUNE

Doamne, Dumnezeule Mare și Sfânt! Cu câtă gingășie te apropii de noi în fiecare zi și ne vrei binele, atât cel vremelnic, cât și cel etern. Suntem copleșiți de prezența și părtășia Ta în viața noastră privată, în familie cât și în adunare. Numai Tu poți face așa ceva. Mulțumim pentru odihna și liniștea din suflet chiar și când trecem prin situații neplăcute și potrivnice. Când cei din jurul nostru nu ne mai înțeleg, când medicii nu ne mai pot ajuta, când copiii ne abandonează și când resursele financiare s-au epuizat, Tu ești alături ca să ne împlinești nevoile. Iar când vom ajunge să “trecem Iordanul”, îți mulțumim că Tu ești și Acolo ca să ne primești ACASĂ și să ne dăruiești odihna veșnică. Slavă Ție, Tată pentru că toate aceste lucruri sunt posibile deoarece Singurul tău Fiu a acceptat să plătească prețul pe Golgota și apoi să învieze din morți și să se înalțe la dreapta Ta, unde, într-o zi Îl vom vedea și noi. Amin


^