Veți primi o putere

”Ci voi veţi primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi,  .” (F.A.1:8)

”Fiți plini de Duh.” (Ef.5:18)

 

putereÎn Ziua Cincizecimii Dumnezeu a inaugurat epoca Bisericii când cea de-a treia persoană din Trinitate și-a început slujirea. Duhul Sfânt s-a pogorât pe pământ și l-a folosit pe Petru împreună cu ceilalți ucenici ca să transmită mesajul salvării. Aproape trei mii de persoane răspund la apel și astfel ia ființă BISERICA, ”ambasada lui Christos” pe pământ. Cum avea să supraviețuiască ea într-o lume ostilă? De unde va veni autoritatea ei în confruntările cu lumea religioasă și politică de-a lungul istoriei? Ce șanse poate să aibă o grupare fără lideri de calibru și fără resurse să facă față aversiunii iadului și puterilor întunericului? Sunt întrebări legitime care – după mai bine de 2000 de ani de istorie – au primit răspunsuri ce nu pot fi comentate deoarece sunt atât de clar dovedite. În ziua înălțării, Domnul Isus avea să facă o declarație care trebuia să constituie ”foaia de parcurs” pentru urmașii Lui: ”voi veţi primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria, şi până la marginile pământului.” (F.A.1:8). Planul de cucerire a lumii pentru Christos cuprinde secretul, strategia și sursa puterii de care aveau nevoie urmașii Mântuitorului pentru a împlini Marea Însărcinare. Ca să pricepem ce a vrut să spună Domnul Isus pe Muntele Măslinilor vă invit să evaluăm fiecare afirmație în parte.

1. Secretul puterii.Puterea de care a vorbit Domnul Isus la înălţare este supranaturală. Ea acționează numai ”Când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi…” (F.A.1:8). Dar când se coboară Duhul peste cineva? Ca să înțelegem acest lucru trebuie să știm că slujirea se desfășoară întotdeauna pe două planuri: planul lui Dumnezeu și planul meu. Dumnezeu întotdeauna își face partea Lui dar trebuie să fac și eu partea mea. Ca să se coboare Duhul și să fim plini de el este nevoie ca înainte de asta să se producă golirea. Urmașii Domnului Isus nu s-au dus la casele lor după înălțare, ci în camera de sus unde: stăruiau cu un cuget în rugăciune şi în cereri…” (F.A. 1:14). Adică se goleau; făceau loc prezenței lui Dumnezeu care avea să invadeze viața lor la Rusalii. Se pregăteau pentru umplere. Iar umplerea a venit și minunea s-a petrecut. Simplu! Eu mă tot pocăiesc; mărturisesc starea mea înaintea Lui (adică mă sfințesc), iar El mă tot umple. Aleluiaaaaaaa! Numai așa se poate împlini pretenția lui Dumnezeu din Efeseni 5:18 care ne cere: ”Fiți plini de Duh.”  Un pocăit adevărat nu umblă cu jumătăți de măsura: ori este plin, ori este gol. Mă gândesc la tine și mă întreb care este starea ta?

2. Strategia puterii. Cuprinde instrucțiunile după care se va face evanghelizarea lumii. ”Harta” o stabilește Dumnezeu și arată în felul următor: ”Îmi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria, şi până la marginile pământului…” (F.A.1:8)Când Duhul Sfânt te ia în primire, el te trimite exact pe traseul stabilit de Tata. Vă aduceți aminte de Pavel care avea planul să meargă în Bitinia iar Duhul l-a cercetat în timpul nopții și i-a schimbat traseul spre Europa? Ce binecuvântare a adus ascultarea lui Pavel pentru bătrânul continent. Eu și cu tine suntem chemați să împlinim planul Lui, nu al nostru. Falimentăm de atâtea ori pentru că nu renunțăm la ”harta” noastră. Dumnezeu ne cheamă să începem din Ierusalim; să trăim și să mărturisim pocăința în casa noastră în primul rând. De aici să misionăm în zona în care trăim, apoi la neamuri și până la marginile pământului. Lanurile sunt coapte pentru seceriș dar lucrătorii sunt puțini. Problema este că timpul e pe sfârșite, iar Domnul Isus așteaptă să se-ntoarcă. N-ai vrea să te gândești serios la misiunea ce ți-a încredințat-o Domnul și să începi chiar acum? Te-așteaptă vecinii, colegii, prietenii, rudele, orfanii, văduvele, bolnavii, săracii și atâția alții. Ridică-te și pleacă chiar acum!

 

3. Sursa puterii. Când se termină benzina mergi la stație și umpli rezervorul. Când bateria nu mai produce curent, fie o pui la un redresor și o încarci, fie o schimbi. Am dat aceste exemple ca să înțelegem ce trebuie să facem ca să rămânem sub autoritatea Duhului. Lucrarea este epuizantă. Bătăliile spirituale te storc de putere și dacă nu faci umplerea vei falimenta. Unde să merg ca să primesc putere? Răspunsul este:”în odaia de sus…” Ce se întâmplă acolo? Este locul unde urmașii Celui Viu: ”stăruiau cu un cuget în rugăciune şi în cereri…” (F.A. 1:13-14). Aici se ”încarcă bateria” sufletului și se ”umple rezervorul” vieții ca să poți face lucrarea Lui. ”Rugăciunea este puterea care pune în mișcare mâna ce conduce universul” spunea omul lui Dumnezeu Liviu Olah. Acolo trebuie să te întorci, tu și familia ta. În camera de sus a luat naștere Biserica și ea nu va supraviețui dacă nu trăiește acolo. Strigătul meu la sfârșitul acestei meditații se confundă cu cel al poetului anonim: ”Veniți creștini la rugăciune/în casa Tatălui preasfânt, /Veniți de vă plecați genunchii/și fruntea voastră la pământ.” Așa să ne ajute Dumnezeu.

 

RUGĂCIUNE

Tată din Cer! Te rugăm dă-ne din nou Rusalii și umple poporul cu Duh Sfânt ca să vină trezirea și să se pocăiască oamenii. Amin.


One Response to “Veți primi o putere”

  1. Virgil Florea says:

    Tat? din Cer, scoate te rog inven?ia satanic? pe numele ei Rusalii ?i umple duhurile noastre cu dragostea pentru Tine ?i al T?u Cuvânt. Ajut?-ne îndeosebi s? ne golim de noi, a?a cum scrie în mesaj, ?i s? pricepem cu adev?rat Lucrarea Ta.

Leave a Reply

^