La început Dumnezeu . . .

Genesa 1:1

Este prima meditație săptămânală pe siteul Bisericii Creștine Baptiste “New Life Romanian Church” din aria metropolitană a orașului Phoenix, Arizona și ea coincide cu “săptămâna mare” care începe chiar cu ziua de 1 Aprilie, 2012. Coincidență? Nu știu! Așa cum nu știu nici de ce prima întâlnire a acestei adunări a fost în ziua de 12 Februarie, 2012. Fiind un început aș dori să începem cu “începutul” : La început Dumnezeu!

1 ) “La început Dumnezeu” este REGULA pentru viața oricărui copil al Lui! Cu Dumnezeu când începe ziua; cu El când începe munca; impreună cu El la școală; alături de El în călătorie; cu El nelipsit la masă; recunoscându-L pe El în toate binecuvântările și strigând să intervină în încercările prin care trecem. “Nihil sine Deo” (Nimic fără Dumnezeu) aceasta este dorința care motivează viața de zi cu zi a unui pocăit sincer. EL trebuie să fie la începutul tuturor lucrurilor.

2 ) “La început Dumnezeu” reprezintă CERTITUDINEA succesului în viață. Oricât de inteligent ar fi cineva, el rămâne limitat în raport cu Cel Omniștient, Omnipotent și Omniprezent. Iată de ce un om înțelept îl cheamă pe Dumnezeu în orice face pe acest pământ. Casa, școala, serviciul, businessul, familia și – mai ales – adunarea vor rămâne în picioare în măsura în care EL are prioritatea, adică este “la început”.

3 ) “La început Dumnezeu” confirmă GARANȚIA unui final victorios. În Apocalipsa cap. 1, El ni se prezintă ca fiind “Alfa și Omega, Începutul și sfârșitul” (v8), “Cel dintâi și Cel de pe urmă” (v10). Ce perspectivă extraordinară! Cea mai importantă persoană din Univers Se oferă să fie Însoțitorul tău pe drumul vieții. Condiția este ca să începi cu El, dar și să rămâi cu EL până la sfărșit. Există un risc mare in călătoria noastră prin viață: să începem cu EL și să-L abandonăm pe drum. “Duceți până la capăt mântuirea voastră” strigă Apostolul Pavel în Filipeni (2:12), iar în Apocalipsa (3:11) suntem atenționați foarte serios: “Păstrează ce ai!” Din punct de vedere obiectiv, Dumnezeu a făcut totul ca noi să ajungem victorioși în glorie. Rămâne ca și noi să facem tot ce ne cere Cuvântul Lui ca să fim împreună cu El în slavă.

RUGĂCIUNE

Tatăl Nostru din Ceruri îți multumesc că vrei să fi cu noi în orice început și Te obligi să rămâi cu noi până la sfârșit. Te chem să fi Cel dintâi în viața mea și în familia mea; îti dau aceiași poziție în serviciul meu și-n relațiile mele dar – mai ales – te rog să fi pe primul loc în Biserica “New Life Romanian Church” din Phoenix, AZ. Te rog să sfințești pe cei ce se adună aici și pe cei ce slujesc în această adunare. Avem nevoie de Tine în această săptămână când dorim să Te urmăm pe drumul jertfei la Ghetsimani și Golgota și apoi să ne bucurăm cu Tine la Înviere. Iți mulțumim că ne onorezi cu prezența Ta reală și că ne protejezi cu autoritatea Ta de Dumnezeu. În numele Domnului Isus! Amin!


One Response to “La început Dumnezeu . . .”

  1. anatatar says:

    Inceputul este foarte important.
    La fiecare inceput avem nevoie de Dumnezeu.
    ana
    anatatarandras.com

Leave a Reply

^